onsdag 22 april 2009

3,5 års fängelse ett hot mot demokratin

Straffet om 3,5 års fängelse som dessutom säkert kommer att överklagas, är ett hån mot alla vi i Sverige som tror på rättsamhället och är ett hån mot dem som vågar stå upp mot organiserad brottslighet såsom förre åklagaren Barbro Jönsson.

Om domen vinner laga kraft så blir säkert det så att de kommer ut efter 75% av strafftiden, det är totalt oacceptabelt.

När den organiserade brottsligheten ger sig på själva rättsväsendet som här representeras av åklagare Jönsson så måste samhället visa kraft och se till att domar blir kännbara, och inte mesa runt som man gjort här, det skulle dessutom inte förvåna mej om när det kommer upp i nästa instans straffet blir ännu lägre.

 Domstolarna har tyvärr haft för vana att lägga sig på den lägre delen av de straffskalor som finns, om  så inte är fallet denna gång så måste lagstiftarna, dvs våra politiker ta si gen rejäl funderare och därefter se till att avsevärt skärpa straffskalorna för brott som riktar sig mot vårt rättsväsen. Hot mot de som arbetar inom rättsväsendet är ett hot mot hela vår demokrati, och det bör därför kunna rendera lagens strängaste straff.

 Om inte så kommer fler åklagare som Barbro Jönsson att sluta efter att de blivit hotade etc att som hon lämna sina tjänster, och då har skurkarna vunnit, så bollen ligger hos våra politiker (tyvärr)


DN SvD AB SDS 

5 kommentarer:

 1. kan inte annat än att hålla med. i sverige ska det daltas med brottslingar, låga straff och fängelser som e som rena semesterorter.

  skulle ha lite mer indien-standard på våra fängelser, då vill fan ingen tillbaka in dit.

  SvaraRadera
 2. Här på följande länk kan domen läsas. TV4 har lagt ut domen på sin sajt Kriminalkanalen:

  http://www.kriminalkanalen.se/wp-content/uploads/2009/04/bombdom_maskad.pdf

  SvaraRadera
 3. Till Anonym i första inlägget ovan.

  "fängelser som e som rena semesterorter"

  Jäpp!

  Det var ju en man som slog ihjäl en äldre man
  utanför en butik i Stockholm för några år sedan. När han greps hävdade han att han ville hamna i fängelse
  eftersom han ansåg svenska fängelser var bra att inackordera sig på och betalade bra dagsersättning. Så uppfattas svenska fängelser, inte särskilt avskräckande....

  SvaraRadera
 4. Sannolikt kommer författarna till boken Svensk Maffia också skriva mer om fallet som omnämns här i detta blogginlägg, författarna till Svensk Maffia består ju av två journalister som har bra koll på den grova organiserade brottsligheten. Svensk Maffia har en egen webbsida, håll koll på denna sajt framöver:

  http://www.svenskmaffia.se/

  SvaraRadera
 5. Ashkan Abedi och Ahad Abadi heter de alltså.
  Media mörkar som vanligt.
  Det multikulturella våldet omhuldas av svensk media.

  SvaraRadera