tisdag 14 april 2009

Livsfarlig clown

Det enda man kan vara säker på när det gäller Nordkorea är att man inte vet vad de hittar på nästa gång. Ett land som har kidnappad skådespelare från andra länder för att sätta upp sin egen filmindustri, befinner sej i en helt egen division, och kan därför inte mätas efter vanliga normer.

Landet är ett av världens hårdaste och mest isolerade länder, med en total övervakning och press på befolkning, dissidenter försvinner på löpande band. Enligt en avhoppad lägervakt pågår dessutom fruktansvärda försök med nervgifter osv på dissidenter och deras familjer, där man enligt uppgift observerar hur föräldrar försöker skydda sina barn när gift sprutas in i rum där de befinner sig. Det anses att minst 200 000 politiska fångar sitter under avskyvärda förhållanden i slavläger, där de bla tvingas arbeta i gruvor etc.

Frågan är hur länge omvärlden kan acceptera att ett helt lands befolkning hålls som gisslan, och i ständig skräck för sin sinnesjuke ledare. Dessutom får det anses att landets ledning utgör ett hot mot resten av världen. Pressen på Nordkorea måste öka både civilt och militärt, att främst befria Nordkoreanerna, men även världen från de nordkoreanska ledarna måste betraktas som en välgärning, och ett steg mot en bättre och fredligare jord.

SvD DN SDS SMP VG DB Riks24 AB DN VG DB Riks24

4 kommentarer:

 1. Det är det här som kallas showbusiness.

  Spektakulärt uppträdande.

  Det är bara upplagt för att folk ska dansa med sina fingrar på sina röda avtryckningsknappar. Frukstanssvärt. Många oskyldiga miljoner kommer säkerligen stryka med. Som vanligt. Men omvärlden är också lite knäppa när de tror att man kan hota med ris för att be något annat land att vara ett mer civilicerat och öppet land.

  Varför inte bara "fråga" vad är det som krävs för att ni ska öppna upp er värld och bli mer demokratisk, och sedan garantera att all er kärnvapen skrotas?

  Ska det vara så förbaskat svårt att ställa enkla frågor som kräver direkt motsvar?

  Ja jag är lite bekymrad om vilka som styr våra länder runtom, inte bara Nordkoreas utan andra, även Sveriges!

  SvaraRadera
 2. Om man är beredd att döda sin egen befolking, att fullsträndigt strunda i att befolkning svälter, så är sannolikheten inte stor att ledningen i nordkorea har något intresse av att bli demokratiskt, dessutom så kana deras framtid bara bli i fänglelse efter en sådan reform. men du har rätt i att alla vägar bör prövas

  SvaraRadera
 3. Godt skrevet. Man må vel i dag kunne si at Nord-Korea utgjør den største trusselen mot verdensfreden med sin ekstrem-kommunisme. Etter min mening er de atskillig mer fanatiske enn det gamle Sovjet. Det er synd USA ikke har en president av Ronald Reagans kaliber.

  SvaraRadera
 4. Utrolig at folk per dags dato føler seg mer trygge med USA som atomsmakt, når historien har allerede avslørt at dette landet er det ENESTE så langt som har vært gal nok til å bruke atomvåpen! To ganger! Atomvåpen er det eneste skremselsmiddelet som land her i verden benytter for å holde et land som USA (som ikke gjør annet enn å stjele seg til rikdom!) langt unna deres ressurser. Iraks skremselstaktikk fungerte jo ikke. Afghanistans taktikk ser nå ikke ut til å fungere heller...

  SvaraRadera