fredag 17 april 2009

Vem är förvånad

Hur skulle domstolen kunnat döma på något annat sätt. Det finns ingen ny lag för ett annat sett att se på saker och ting. Det är samma lag som har gällt hela tiden, en massa hemmajurister och smårevolutionärer slår sina huvuden ihop och försöker att nytolka lagen, och kommer därefter fram till sin egna skruvade slutsatser. Men lagen är som den är och därefter har de blivit dömda, det var inget som någon kunde ha tvivlat på. Det råder heller ingen tvivel om att de kommer att överklaga domen. Så det är inte över än, med tanke på att det eventuellt kan betraktas som ett intressant fall ur prejudicerande syfte så kan det även tänkas att målet går upp i HD, så vi kommer nog att få dras med detta en längre tid.

Personligen tror jag att lagen på ett eller annat sett kommer att förändras med denna dom som bakgrund.

Man kan dock fråga sig om domen kommer att ha någon direkt praktisk påverkan på vad som händer varje dag ute på Internet då IPRED lagen redan har trätt ikraft, och ett tydligt förändrat beteende har kunnat noteras.

man kan dock ställa sig frågan om inte det rekordstora skadeståndet är ett resultat av internationella påtryckningar, i Sverige brukar vi vara kända för löjligt låga skadestånd, det här är något helt annat.


SvD AB DN SDS SDS VG VG DB DB Riks24 BOT Politiken YA TA KB AB HD DAGEN VG SvD SvD SvD DN SvD SvD SvD DB Politiken SvD AB AB DN SDS VG VG DB

9 kommentarer:

 1. Det tydliga ändrade beetendet var inte riktigt korrekt, då det visar sig att uppladdningen har fortsatt på samma sätt. Det var uppladdningen dom ville komma åt med IPRED inte nedladdarna.

  SvaraRadera
 2. jovisst
  men om det är färre uppladdare så blir det färre som orkar vänta och ladda ner
  om man läser domen så står det att de döms för "Medhjälp till brott mot upphovsrättslagen" dvs för uppladdning av upphovsrätts skyddat material

  SvaraRadera
 3. Bra att Domen kom, nu kanske man kan få se ett stärkt materialrättsligt skydd då det immaterialrättsliga skyddet har stärkts.

  Exempel: Om någon kapar ens hus, skall huset inte bara återlämnas i ursprungligt skick, utan även ett skadestånd motsvarande två till tre gånger husets värde utbetalas som ersättning till den drabbade. Dessutom skall ett års fängelse också ges.

  Egendom skall ha en autonom och vidsträckt betydelse. I detta fall har skyddet för immaterialrätten stärkts i denna dom genom en omtolkning av praxis. Därför är det nödvändigt med en omtolkning av praxis när det gäller materialrätten. Därför oavsett hur det går i detta immaterialrättsliga mål, så finns det i dag en DOM ifrån Tingsrätten som man i framtiden kan hänvisa till.

  SvaraRadera
 4. Detta är skandalöst för det svenska rättsväsendet. Vi är inte längre ett föredöme för resten av världen. I praktiken är rättsväsendet korrupt, om än inte på samma underjordiska sätt som i andra delar av världen. Jättarna i Hollywood har lagt sådan prestige bakom detta mål, och ofantligt med pengar vilket naturligtvis ökar trycket.

  Dagens dom är bara en i raden av händelser som visar hur vårt samhälle styrs, och i vilken mån "vanligt folk" egentligen har ett reellt inflytande i samhället.

  Kanske dags att engagera sig! Kan www.aktionforsverige.se vara intressant?

  SvaraRadera
 5. Jaa...domen är helt obegliplig.Jag kunde inte tro mina egna ögön att det var sant.4 unga högutbildade smarta killar är dömda!För vad?
  Ja,för att de gynnar,bidrar till den tekniska,kulturella UTVECKLINGEN??!!Farligare "brottslingar" är nog omöjligt att hitta.

  Är det verkligen år 2009???
  Sverige är på vag att bli DIKTATUR..
  Jag laggar ingenting men allt hittar jag på nätet ändå.

  SvaraRadera
 6. Vem gillar inte personer som är ärliga?

  http://www.rosor.dk/v/rosa-rosor/rosa-rosor-220.JPG.html
  http://www.blomma.at/v/prastkrage/Prastkrage+11.jpg.html

  SvaraRadera
 7. Tidigare laddade inte jag upp alls. Nuförtiden efter 1 april laddar jag upp som ett svin. Krypterat givetvis.

  SvaraRadera
 8. Visst är det för jävligt när folk inte betalar för sig. När de använder andras foton till exempel utan ersättning...

  SvaraRadera
 9. Den lille fege piratpartisten är visst tillbaka,
  stackare du har fortfarande inte koll på läget

  SvaraRadera