onsdag 8 april 2009

Berlusconi har fastnat med foten i munnen

Silvio (i Sverige använder vi det lite mer familjära förnamnet när det gäller klantskalar, som te x Mona och Wanja) förnekar sig inte, han tycker nu att de som drabbats av jordbävningarna skall se tiden i tält som en campinghelg. Var inte han och tittade på förödelsen, hur lite koll på verkligheten kan en politiker ha egentligen.
Hur många gånger kan man egentligen klanta sig, om man heter Silvio Berlusconi så kan man visst göra det om och om igen hur många gånger som helst, för han verkar ha prenumererat på en plats i det blå skåpet. Ingenting förvånar längre när det gäller honom, jo en sak förvånar och det är att han faktiskt på något underligt sätt sitter kvar som premiärminister efter alla skandaler


DN AB DB VG VG DB DN SDS SvD Riks24 PS 

8 kommentarer:

 1. Det är en skam för kulturlandet Italien att de har en premiärminister som ägs av maffian

  Leif

  SvaraRadera
 2. Leif

  Maffia det får stå för dej, men visst Italien är ett otroligt korrumperat land tyvärr

  SvaraRadera
 3. Tycker alla tre kan bosätta sig i det blå skåpet.

  SvaraRadera
 4. Media hånar Berlusconi om och om igen. Svenska folket förvånas. Hur är det möjligt, frågar man sig. När ska det gå upp för er att media vränger orden och presenterar dom ur sitt sammanhang bara för att "Silvios grodor" gillar folk att läsa om?
  När ska det gå upp för de blåögda att media styr vårt sätt att tänka något oerhört? Ni som läser om Berlusconi och itlaien i svensk media får en bild serverad som inte alls stämmer med verkligheten utom i de mest Berlusconikritiska vänstertidningarna förståss.

  SvaraRadera
 5. Det må vara sant att vänstermedia gör allt vad de kan för att utnyttja Silvios grodor, men han borde om han skall vara premiärminister väga orden mer på guldvåg, speciellt när det gäller relationerna till annan makt, han bygger också tveksamma konstellationer, menar inte då att vänstergruppen är bättre, men gamla Lega Nord är ingen bra samarbetspartner

  SvaraRadera
 6. Varför måste en politiker nödvändigtvis alltid väga ord på guldvåg? Bara därför att förhindra att media gör en "grej" av det?
  Jag tror att Berlusconi gjort en avvägning och frågat sig själv: -Ska jag ändra min personlighet, mitt sätt att prata och vara mot andra personer bara för att jag blivit politiker? Han kom nog fram till att svaret på den frågan är NEJ. Nej, därför att Berlusconis succé bygger just på att han INTE är perfekt politiskt korrekt. Utanför italien är det svårt att se igenom medias trick. Men i italien är det ganska lätt och därför tror jag medias taktik har motsatt effekt. Berlusconi går bara starkare ur det. Precis samma sak håller på att hända med sverigedemokraterna i sverige.

  SvaraRadera
 7. Men visst har du rätt om relationerna till annan makt även om det oftast varit oerhört överdrivet i de fallen också.

  SvaraRadera
 8. Att politiker är försiktiga är en realit, må vara att Silvio är populär hemma i Italien, en faktor är nog att han kan pumpa ut en positiv bild av sig själv i media och framförallt i TV, då han kontrollerar hälften av de nationella TV stationerna. men också att han snabbt och smidigt lyckades med att fylla tomrummet efter kristdemokraterna och socialisterna i det vakum som uppstod efter alla brottsutredningar kring dem, och han har efter det framstått som ett under av stabilitet i det annars otroligt politiskt instabila Italien.

  Men visst har han säkert goda sidor som inte kommer fram i media, lika lite som vi hör särskillt mycket positivt om Merkel i Tyskland, och visst kan det ligga en hel del i vad du säger om att media i Sverige och många gånger i övriga Europa är vänster, även om jag för egen del ser en förbättring

  SvaraRadera