lördag 25 april 2009

Al-Qaida och svininfluensan

Vårt globala samhälle är oerhört sårbart, den sk svininfluensan är det senaste exemplet på detta, sjukdomar kan sprida sig med vindens hastighet jorden runt.

Vad vore enklare för de av har förblindade fanatiska muslimska grupper såsom al-Qaida än att sprida ut ett biologiskt stridmedel, som sen tar fart och drabbar befolkningen i som nu är fallet i Mexico och USA.

Om man vill vara lite konspiratorisk så skulle det kunna vara fallet med vad som händer nu, WHO har utryckt stor förundran hur smittan han kunnat sprida sig så fort ,dessutom ser det ut som om det är minst två varianter av denna sjukdom som tidigare inte har spridigt sig mellan människor. Vill man lägga ytterligare en aspekt på det hela så kan idén med att den startar i Mexico skapa motsättningar mellan just Mexico och USA stängda gränser osv. Ytterligare en anledning till att Mexico är ett bra land att sprida smitta ifrån är denna att det är betydligt lättare att ta sig in i Mexico än i USA om man ser ut som arab.

Al-Qaida har meddelat att de kommer slå till mot USA med ännu större kraft, må vara att detta löst sammansatta nätverk, inte längre enligt expertisen är i sin krafts dagar, så är just biologiska stridsmedel något som enkelt kan spridas med ett litet antal fanatiker som säkert är bereda att offra sig själv

Det är inte alls säkert det är så illa som jag skriver här ovan, men biologiska stridsmedel är smarta ur en terroristaspekt, för att de är enkla och kräver liten organisation, problemet är att de är svårkontrollerade


SvD SvD AB DN DN SDS VG VG DB DB DB DB VG SDS VG POL POL Riks24 AL DT SvD SvD DN SDS VG VG DB DB DN DN POL DN DN DN DN VG VG VG DB DB POL SDS SvD DN DB POL POL SvD

29 kommentarer:

 1. Dette var det første jeg også tenkte på i går kveld. Så tenkte jeg i motsatt retning. Hva med å finne viruset. Finne en mulighet til å spre det og så dumpe det over Al Qaida grupperinger? Men du ha rett. Vi skal ikke se bort fra at biologisk krigføring kan være årsaken til dette.

  SvaraRadera
 2. Er nok heller familien Larkins som står bak.

  Eller rettere sagt, deres venner rundt om i verden.

  Ved å blande mange typer husdyr sammen og lar dem gå sammen og spise av samme for på samme foringssteder som i familien Larkins har man det man trenger for å legge forholdene mest mulig til rette for å blande gener fra svineinfluensa, fugleinfluensa (med ender og gjess og kanskje villgjess som hovedspredere, kanskje helt fra Indonesia med H5N1 for den saks skyld) og så en influensasyk bonde som også smitter grisene sine. Og voila, et helt nytt virus er skapt med gener fra alle typene som smitter bondes familie og bondens familie smitter naboer som så drar på flyreise til Mexico city og kanskje noen andre til California og smitter sine medpassasjerer som drar andre steder.
  Og ny pandemi har sett dagens lys.

  Hvis Al-Quaida sto bak har de i såfall allerede laget en vaksine og vaksinert sine. Det ville vært lagt merke til.
  Hvis ikke vil et slikt angrep være selvmord.

  Boomerangkastere har en tendens til å treffe sitt eget hode først.

  SvaraRadera
 3. Usa är ju enormt duktiga på biologisk krigsföring, det startade i Mexiko ett land dom inte uppfört sig väl mot.Att det sen slog tillbaka, en miss.

  SvaraRadera
 4. Dette var litt av en teori...

  Jeg tviler sterkt på at dette kan knyttes til al-quaida. Man kan selvsagt ikke utelukke helt at de ønsker å spre slikt, men å spre biologiske våpen effektivt er slett ikke lett og få land/organisasjoner har god nok teknologi til det. Inntil videre velger jeg å tro at dette er et fenomen som har naturlig opphav. Husk at spanskesyken i 1918 drepte enormt mange mennesker, uten at terrorister kan mistenkes for å ha spredd den... ;-)

  SvaraRadera
 5. Henvisningen til familien Larkins var ikke noen fleip, men en bildegjøring av hvordan influensapandemier starter.

  Når en syk gås kommer i kontakt med f.eks. høns eller griser kan disse smittes, på lik måte som mennesker kan smittes av gåsa. Når influensavirus smitter en ny art, muterer viruset på det vis at informasjonskapsler (deler DNA/RNA) bytter plass og kan også gå inn i genomet i cellene til det smittede dyret, og når nye duplikater formes, kan deler av vertens DNA tas med og bli del av de nye virusene. Om dette man da trekker med seg er deler av et annet influensavirus, f.eks. human influensa, så har man fått et helt nytt virus, men innpakkingen (H1 og N1) er kanskje fortsatt det samme, så klassifikasjonen er fortsatt H1N1, men innmaten er mer eller mindre helt ny.

  I den sinte versjonen av H5N1 er det spesielt virulensfaktoren som er spesiell, dvs. det proteinet som bestemmer hvor fort replikasjonen skjer i cellene. Høy virulens betyr at det lages mange nye virus pr tidsenhet, mens lav virulens betyr at det lages få pr tidsenhet. Dess høyere virulens, dess kraftigere reaksjon får man fra vertsdyret i form av cytokiner og annet, og lages det svært mye av dette, kan verten kollapse helt og dø. Noe som ikke er en fordel for viruset om man ser det fra virusets del, nemlig å spre seg til flest mulig.

  Det som ant. har skjedd er at en mellomsterk virulensfaktor kan ha kommet fra en annen fugleinfluensa, f.eks. en villgås inn i en bestand med svin som allerede har vært smittet med en eller annen influensa av svineinfluensatype. Så har bonden i tillegg fått en snill H1N1, men har smittet noen av grisene. Med fugleinfluensa, muligens H5N1, kan så disse latente virusene som kan ha smittet grisene for lenge siden, evt. bonden for lenge siden, ha vekket til live disse ved at virulensfaktoren har rekombinert seg med de andre, og så laget et nytt, hurtigdelende virus som har gitt ny epidemi.

  Åtgjerd??
  Forhindre bønder i å ha både griser, gjess og høns gående sammen som hos familien Larkins.

  SvaraRadera
 6. Hva med å trekke en paralell til anthrax hysteriet i USA etter9/11... Det er offisielt at Bacillus antracis-stammen var militærprodusert av USA. Men hvordan fikk de tak i det? Al Quaida stjal kanskje anthrax ifra ganske sterngt bevoktede inkubatorer i amerikanske leierer.... eller en litt mer logisk løsning...?

  SvaraRadera
 7. Det dummaste jag läst på länge.

  SvaraRadera
 8. OK
  jag menar inte att det absolut är en sanning att terrorister står bakom detta, utan det är mer som ett diskussionsinlägg om att det är en möjlig framtid vi har att möta med biologisk terror, billigt och ganska enkelt att hantera för terroristerna

  Att USA skulle stå bakom detta som en planerad attack på Mexico är väl långsökt.

  SvaraRadera
 9. kanskje det har med chemtrails å gjøre

  SvaraRadera
 10. Mer långsökt att det är terrorister än att det är USA som ändå redan har sådan forskning och gigantiska resurser. Tror du verkligen några bergstalibaner kan ta fram nya virusstammar?

  SvaraRadera
 11. Det skulle inte vara speciellt smart av människor som talibanerna som i princip bara rekryterar lågutbildade människor från U-länder att sprida just sjukdomar. Dessa slår ju mångfalt hårdare mot fattiga länder med dåligt utbyggd sjukvård.

  SvaraRadera
 12. Vil nok ikke si at dette er verket til noen arabisk gruppe men er nok heller verket til enten 1. moder natur som slår tilbake mot mennesket som er virus nummer 1. Eller så er jo også nwo med usa i spissen en god nummer to. de har jo planer om å redusere menneskeheten ned til 500 millioner mennesker så en sykdom som dette vil være perfekt. Men skal de få gjort dette skikkelig å må dette viruset mutere seg så det kan spres gjennom luften, det er da ting blir virkelig interessant og så klart en vaksine finnes allerede.

  SvaraRadera
 13. Du är inne på ett bra spår. Det är bara det att du har fel på en punkt: http://hiroshimatelegrafen.wordpress.com/2009/02/06/manskligheten-maste-varnas-en-varldsomfattande-pandemi-som-snabbt-reducerar-varldens-befolkning/

  SvaraRadera
 14. det visade sig att fågelinfluensa var spårad till Israel vad var orsak att 2 gäst forskare från Frankrike var mördade av medlemar hasidisk habad skekt - efter det fågel fly lagt sig och nu sprides annat i Meksiko -de minskar på befolkningen och mål är USA befolkning som de inte lyckades att avväpna så lyckas att förgifta och smitta. Kolla vilka flretag har ev vacin - de sprider inte förre de kan skydda sig själv

  SvaraRadera
 15. I vilken film?

  får man verkligen ha tillgång till Internet där du är???

  SvaraRadera
 16. Till er som tror att det skulle vara en tvist mellan USA Och mexiko som resulterat i detta har ni fel, USA Mexiko och Canada håller på att skapa en pakt, liknande EU och har inget intresse av att kriga

  SvaraRadera
 17. Ær inte Al-quida moslimer?I så fall skulle bli kamel infulansa inte gris infulansa!biologiska vapen ær farliga....

  SvaraRadera
 18. Al-quida har inget me detta att göra, Al-quida finns inte som orginisation till att börja med.

  Amerikanska företag är med all säkerhet inblandad i detta, en mängd faktorer spelar in i detta.
  Baxter, ett amerikanskt företag "råkade" skicka ut influensa vaccin som var förörenat med fågelviruset.
  Ta en titt på en mängd förändringar i usa med förberedelser med FEMA läger, undantagstillstånd och ändrade lagar så ser man ett klar förberedelse på att något är på väg att hända.

  Det kommer även rapporter från icke officella håll om att det är mycke värre än vad som nämns, dödstalen ligger över 200 i mexico, många sjuka i usa och eventuell spridning till europa.

  Så jag rekommenderar att man söker runt till andra media än dom stora mogulerna för att börja få reda på vad som försigår.

  SvaraRadera
 19. al-Qaida är ingen organisation du söker medlemskap i, utan ett löst sammansatt nätverk, med en gemensam nämnare, de gillar inte väst. - Du sitter visst inne med mer information än vad underrättelse och säkerhetstjänsterna i västvärlden gör, efter som du proklamerar att gruppen inte finns längre.
  från sk icke officiellt håll kan man få höra allt från att Elvis lever till att vi är invaderade av marsvarelser,

  En liten fråga bara, räknas SVT och BBC till de företag som du kallar mogulerna? (jag tror du syftar på mediemogul, vilket är beteckningen på person som äger och kontrollerar media, ett företag kallas inte mogul)

  Kul att du gillar konspirationer, det är ett kärt ämne i många Hollywood produktioner, du verkar trots allt sett lite för många?

  SvaraRadera
 20. Det samme "slo meg"...& snakket med mannen min om det i går...
  De spiser jo dessuten ikke svin,så det passer jo inn i den "løse teorien"..
  Fiiin dag til deg fra Randi

  SvaraRadera
 21. Det som er veldig merkelig uansett, er at det er ikke tre, men _fire_ forskjellige komponenter i det nye viruset!

  Dette har vi aldri hørt om før!

  Det er altså én menneskelig komponent, én fugle, og ikke én men TO svinekomponenter - én amerikansk og én asiatisk, til sammen fire komponenter! Dermed ryker teorien om at dette kan ha oppstått hos en bonde i Mexico som har hatt både fugle, svine og vanlig influensa samtidig, for den forklarer ikke den asiatiske biten.

  Det øker mistanken om at viruset er spleiset sammen i et laboratorium, og da blir det som et "flerhodet troll", samtidig er det mistenkelig at det så lett stoppes av Tamiflu og Relenza, som hittil har mistet effekt, de virket ikke på den siste influensaen.

  Så min mistanke går mer i retning av legemiddelfabrikantene, enn muslimske terrorister, denne gang.

  En syk plan om befolkningsreduksjon er ingen dårlig teori heller, typisk vil de fattigste gå under først, siden det ikke er nok medisin til alle.

  SvaraRadera
 22. De som har jobbat i stora multinationella företag, vet att allt snack om att ett globalt företag ligger bakom något sånt här är bara nys

  Det går nämligen inte att hålla hemligt, det konstiga med den typen av teorier är att alla som arbetar på ett stort multinationellt företag skulle vara helt tillfreds med att mord, och andra konstigheter kan ske bara för att de skall få jobba åt ett mulitnaionellt förertag, det är en otrolig devalvering av alla de miljoner människor som jobbat åt multisarna

  SvaraRadera
 23. Detta har redan gjorts i stor skala, av våra egna regeringar.

  SvaraRadera
 24. Snälla nån
  Du skall ta dina piller, det blir så konstigt för dej när du inte följer receptet. det kommer kännas mycket bättre när du är tillbaka i verkligheten

  SvaraRadera
 25. hva er det som skjer?? får bare håpe at vi kan få vite sannheten. Det er altfor mye propaganda og teorier rundt dette for å skape frykt.

  SvaraRadera
 26. Och vilka är det som kontrollerar banker, medier, läkemedelsbolag och vapenindustri mm? Al-Qaida? Ja - ELLER HUR. Börja tänk, tystande av det fria internet, exponering av de rika dolda finansfamiljerna som alla är talmudister. "The secrets of federal reserve", bankerna & skuldnätet, mordet på JFK, Lögnerna från ww2 osv - VAKNA - för helvete!!!

  SvaraRadera
 27. U.S.A. - How do you fight such Evil?

  R.J

  SvaraRadera
 28. Stackare
  ni har verkligen en snurrad världsbild

  R.J ja det var ju trist att de kom hit under 40-talet och hjälpte oss att bli av med Hitler, vilka utstuderade djävlar de är de där från USA

  SvaraRadera