torsdag 30 april 2009

Piratpartiet ett vänsterparti

Bristen på intresse för EU valet den 7:e juni gör att vi riskerar att delvis bli representerade av Piratpartiet i EU. Bland de som trots allt vill rösta så har ett nytt vänsterparti dykt upp som i undersökningen har unga män som stor väljargrupp, denna grupp är dessutom väldigt röstbenägen, vilket gör att de får oproportionerligt stor andel av rösterna, då övriga Svenskar ligger hemma på sofflocket hellre än att rösta den 7 Juni. Hoppas denna undersökning sätter lite fart på folk.

Om man hade missat det tidigare så visades det nu av Synovates EU valsmätning inför valet den 7 juni, att vänstern var det parti som förlorat röster till Piratpartiet, då har det alltså bevisats att Piratpartister består till stor del av människor med kommunist sympatier. Den som har försökt att hålla någon form av diskussion eller dialog med dessa, har även här tydligt märkt det fanatiska sekt beteende som karaktäriserar extremiströrelser.

Enligt Svenska Akademins ordlista står ordet Pirat för : sjörövare, person som olagligt eller rutan tillstånd utövar en verksamhet.

Så gå och rösta den 7 juni så att vi slipper se rövarvänstern i EU parlamentet representerande Sverige


SvD AB DN SvD SvD DN DN

22 kommentarer:

 1. PP är ju ett ultraliberalt parti - och Christian Engström en före detta liberal !
  Hmm eller var det så att dom är socialister och Anna troberg är ju f.d. vänster !

  ELLER - kan det vara så som dom säger att dom inte tillhör ngt traditionellt block !!

  /K

  SvaraRadera
 2. KLAS

  Helt klart är att partiets väljare kommer från vänstersidan av väljarkåren, och de tilltalas av något i partiets lilla korta program på två sidor, (det kan ju vara att det är enkelt att förstå). Det finns ju andra Folkpartister som har bytt sida genom åren.

  och visst har Falkvinge varit MUFare men politiskt obegåvade MUFare har jag tyvärr träffat många av.

  " ELLER - kan det vara så som dom säger att dom inte tillhör ngt traditionellt block !!"

  Partier behöver inte ingå i några politiska block, det är bara en frisk fläkt om nya partier bryter upp dett. men för f-n PP är ju ett parti utan en utarbetad idiologi - den bygger ju enbart på att Internet skall vara en fredad värld

  SvaraRadera
 3. "den bygger ju enbart på att Internet skall vara en fredad värld"

  Mycket ogenomtänkt mening.

  "och de tilltalas av något i partiets lilla korta program på två sidor, (det kan ju vara att det är enkelt att förstå)"

  Skön dumförklaring av alla människor som inte längre har någon större tilltro till att de stora partierna kan föra en vettig politik utan ett parti som faktiskt bryr sig om integritet.

  Du, min vän, är långt ute och cyklar om du tror att Piratpartiet är ett parti med kommunist-idéer, och trots det korta partiprogrammet verkar det inte vara tillräckligt enkelt för dig att kunna förstå?

  SvaraRadera
 4. Bäste Anonym

  Det kan hända att PP grundare inte såg sig som ett vänsterparti - men om det visar sig att de attraherar vänsterfolk så är det nog som parti ett parti som uppfattas av väljare att ligga till vänster, - åt var och en efter var och ens förmåga (eller hur det nu var, är en gammal vänsteridé) - och har man inget så betalar man inget - dvs fri tillgång till upphovsskyddat material

  SvaraRadera
 5. Bristen på intresse att fördjupa sig i det ämne man vill kommentera är synnerligen skrämmande.

  Du har uppenbarligen ingen större insikt i den begränsade politik som tänkts föras. Men att ha en åsikt om det är ett måste!


  En snabb koll på annat du producerat här på bloggen inspirerade mig även att kommentera det;
  Du skulle nog må bra av att ta det som står i tidningarna och sägs på nyheterna med en nypa salt. Klarar du inte att läsa mellan raderna och sortera ut deras sensationsvinkling så sällar du dig till skaran som står där och spottar fradga skrikandes 'TERRORISTER!' - när ett gäng ungdomar fått för sig att spränga ett utedass i luften.

  Du börjar en artikelserie med en hypotes och sedan börjar argumentera för den i ett senare skede. Så det bör väl ha gått upp för dig att du lyckats övertyga dig själv om att det är en liten specifik terroristgrupp som står för att djävelskap här i världen.

  För att vakna till lite och se det i ett mer normalt perspektiv så kan du ju kolla upp hur stor del av terrordåden som utförs av 'islamistiska' grupper här i europa. Och senare även världen om du tror det är någon större skillnad i statistiken.

  Nejdu nu är det dags att röra på sig så man kommer iväg till det annorstädes förlagda sista April firandet. Men jag önskar dig lycka i ditt liv och hoppas på att du kan lyckas ta dig ur den skrämmande bild media målar upp av världen :)

  SvaraRadera
 6. nu är det så era nötter att dessa frågor som vi står framför inte är partibundet, det är inte vänster mot höger, det är alla som vill ha ett fritt internet, hade de övriga partien varit något de minsta intresserade ja då hade inte fra och ipred gått igenom

  så är det

  /Daniel

  SvaraRadera
 7. Anonym
  Om du läst vad jag skrivit så så påpekar jag att om det är så att någon ligger bakom detta så är terrorister den troligaste gruppen, och varför inte al-qaida, men som jag även skrivit i den första inlagan om detta så står avslutningsvis att det behöver inte vara så, men biologiska stidsmedel är enkla och därför farliga, så någon omvändning har det inte varit frågan om

  SvaraRadera
 8. Daniel

  tänk och läs lite mer

  Olika befintliga lagar är kanske inte de bästa, men tanken att upphovsrätten bör skyddas är rätt

  SvaraRadera
 9. Jag har ju iofs röstat moderat fram till nu, men sedan i höstas är jag piratpartist.

  Att personer vill värna upphovsrätten är helt ok från min sida, så länge som det sker inom rimliga gränser. Nuvarande politiker verkar dock tyvärr inte ha några spärrar alls när det gäller att övervaka folk på internet.

  Sen bygger inte ideologin på att internet ska vara en skyddad värld, det är snarare tvärtom. Samma lagar ska gälla på internet som i alla andra delar av samhället men det verkar ju folk som inte har någon koll på vad pp egentligen vill kunna ta till sig.

  SvaraRadera
 10. Gammelmedia gör bara ett försök att skrämma bort väljare från att rösta på PP, dom vill ha kvar sina väljare på högersidan och därför sprider dom ut att PP:s väljare ligger åt vänster så att högerväljarna blir bortskrämda. Svårare än så är det inte.

  SvaraRadera
 11. röstade centern förra gången och nu PP, känner mig inte så mycket vänster faktist.

  SvaraRadera
 12. Stocken
  Om samma lagar som gälelr andra delar i samhället även skall gälla på internet så är vi överens,

  SvaraRadera
 13. Det finns ju folk som byter mellan Vänstern och Moderaterna, Det betyder ju inte att Moderaterna är ett vänsterparti

  SvaraRadera
 14. Jag har röstat på moderaterna i 20 år, nu blir det tveklöst PP.

  Läs också Blogges knivskarpa analys och dissande av Hanne Kjöller på DN. Hon använder delvis samma (ohållbara) argument som du.

  http://tianmi.info/blogge/posts/09/04/29/Kjollers-associationstrams/

  SvaraRadera
 15. Hej du Anonym - tack för länken, knivskarp analys? det var väl ett enkelt försök att racka ner på en annan person, jag har inte läst vad hon skrev, men Blogge staplade bara massa argument för hur dum Hanne är, du visar med detta mail att du tydligen har röstat fel hela livet, Moderaterna värnar äganderätten och i denna ingår utan tvekan upphovsrätten.

  SvaraRadera
 16. Kommunism, skrattar varje gång jag hör någon okunnig skriver det ordet på sitt tangentbord.
  Läs på, snälla.
  Angående resten är detta ett ogenomtänkt och klumpigt inlägg. För det första är unga män och kvinnor de som röstar minst, och också är minst enagaerade inom politik. Sen kan jag kritisera så gott som varje mening i ditt inlägg, men nu ska jag dricka öl.
  Glad valborg på er!

  SvaraRadera
 17. Jag röstar på Moderaterna i riktiga val. EU är en lekstuga, och då kan jag lika gärna skicka ditt ett perfekt lekstugeparti, alltså blir det PP för mig.

  SvaraRadera
 18. "du visar med detta mail att du tydligen har röstat fel hela livet, Moderaterna värnar äganderätten och i denna ingår utan tvekan upphovsrätten."

  Om du drar slutsatsen att man röstar
  fel för att man misstycker i en fråga
  så kan man fråga vilket parti du tycker
  är rätt för personen i fråga.

  SvaraRadera
 19. Jag röstar definitivt inte på Vänstern. Min ranking öfr EU valet är PP, M, FP, C, Mp, Kd .. V & S finns inte ens på kartan. I valet isverige röstar jag M eller PP i riksdagsvalet, vacklar för jag vill att PP skall komma in i riksdagen, men samtidigt vill jag absolut inte att Oppositionen skall ha en suck att vinna. så kanske det blir M ändå för att säkra framtiden för sverige i stort. Kommunalt blir det helt klart M. Hur svårt är det att förstå Piratpartiet är inte ett Vänster parti, det är inte heller ett högerparti. Det är lite som Mp som inte vill stå för varken eller, utan för sin politik. Miljö är inte en vänster höger, fråga det är inte ett fritt internet heller. Om det är åt något håll så är det åt höger för att man värnar om individens rättigheter och frihet för individen, något S och framför allt V är klart emot. (http://www.observeheadlines.com/)

  SvaraRadera
 20. Jag har tidigare röstat FP, M och kommer nu rösta PP. Vänterparti? Välkommen till verkligheten. PP står för liberala värderingar på nätet. Upphovsrätt är ett monopol på utveckling och kunskap och har fått extrema dimensioner i dagens samhälle och hör inte hemma i den form den har idag i ett demokratiskt samhälle. PP är inte emot upphovsrätt - dock är PP för rätten till privat kommunikation, en rätt som alla liberala partier borde ha (och även påstår sig ha, samtidigt som man godkänner lagar som FRA och IPRED). Att företag skall få övervaka privata kommunikationer för att skydda en upphovsrätt är sjukt och extremt.

  PP värnar om vår frihet. Det är mer än man kan säga om varken vänstern eller högern i Sverige idag.

  SvaraRadera
 21. Vilken dålig dålig koll ni har, anser man att äganderätten är viktig, så röstar man borgerligt, eller i vissa fall även på MP, men om man inte anser att äganderätten är viktig så blir det vänstern. PP har väl mat all önskvärd tydlighet visat att man inte står upp för och försvarar äganderätten. Sorry vad man än vill så blir man då ett vänsterparti, helt oavsett vad ni som vill rösta på dem röstade på tidigare

  SvaraRadera