onsdag 15 april 2009

Jobbigt när rätt blir fel för Östros

Stackars Östros i hans värld gör regeringen alltid fel, han har stått och skrikit, mer arbetspolitiska åtgärder, samtidigt som han vet att det kommer sådant i vårproppen, men han vill ju visa sig bäst, och dessutom kan han ju säga att regeringen lyssnat på honom. Men sen sällar han sig till fotskjutare gänget, Dum och Dummare, dvs Mona och Wanja, och skriker vidare att det är fel åtgärder, herregud det är inte lätt att göra teknokraten och den eviga nejsägaren Östros glad.

11 miljarder mot arbetslösheten måste utan tvekan betraktas som en riktigt offensiv satsaning, visst kommer vissa hävda motsatsen men vem trodde att vänster röran skulle vara nöjd det ingår inte i det politiska spelet, trist, men så är vekligheten. Det bör också komams ihåg att inget vet hur länge krisen håller i sig, och värre kris än så här har världen inte upplevt på över 60 år.


AB AB DN DN DN SvD SvD SvD SDS SDS HD HD KB BOT Dagen SvD SvD DN AB AB SvD SvD SDS AB DN DN AB SDS SDS SvD AB

18 kommentarer:

 1. Östros tar upp kampen med Sahlin och Lundby-Wedin om vem som skall stå överst på Alliansens reklampelare....

  Den som gapar högst är inte alltid den som vet bäst !

  SvaraRadera
 2. Det är bra med egna tankar och ideér, men farliga om man saknar kunskap. Du borde fråga dig: Hur löser man ett svårt problem? Om man inte har en lösning så vänder man sig till en person som är trovärdig, har kunskap och har en lösning, eller hur? Vad kännetecknar då en bra ledare? Jo, en person med samma egenskaper som ovannämda; trovärdighet, djup kunskap och sist men inte minst en lösning på problemen, eller hur! Vad saknas då hos de fyras gäng? De har ingen lösning och om de inte har det, så saknas också en djup kunskap, eller hur? Om detta saknas, så har de ikke heller någon trovärdighet. Men detta gäller kanske alla politiker? Lösningen finns kanske någon annanstans, än hos ofullkomliga människor........

  SvaraRadera
 3. Är inte problemet att Anders Borg är den personen, han med kunskapen?

  Östros, Sahlin och Lundby Wedin må alla vara underbara människor, men de saknar den kompetens som krävs att styra stora ekonomiska organisationer.

  SvaraRadera
 4. Östros har (igen) sönkt sig till Mona och Wanjas nivå, dvs. dom är nog hemligt avlönade av Alliansen.

  Tack Östros för att du driver Alliansen att sköta Sverige ännu bättre.

  SvaraRadera
 5. I know better15 april 2009 12:37

  Kan man verkligen kalla det en kris redan? Nog för att mycket går åt det hållet, men innan det faktiskt har hänt något så är ju krisen inte ett faktum.
  Allt för många har ju inte redan blivit arbetslösa, även om många riskerar att bli det.
  Det är heller inte många företag som har gått i konkurs även om framtiden ser mörk ut.

  Prata inte om att krisen är ett faktum och ha inställningen att den inte kommer att bli ett faktum heller.

  SvaraRadera
 6. Näringslivets Stefan Fölster är tydligen lika okunnig han som inte ser vilken ofattbar förträfflig och ofelbar stor finansminister vi Svenskar begåvats med.

  SvaraRadera
 7. Östros reagerar med ryggmärgen: "för lite och för sent". Hoppas han för alltid får vara i opposition..

  SvaraRadera
 8. Låt oss hoppas att skitregeringen åker väck med dunder o brak 2010

  SvaraRadera
 9. Skattesänkningar med lånade pengar för oss som redan har det gott ställt? Ansvarsfullt. Sätt folk i arbete så de får pengar att konsumera, det bromsar den nedåtgående spiralen. Eller menar ni högermän att det är bättre att människor får a-kassa och/eller försörjningsstöd och därigenom tvingas dra ner på konsumtionen, som i sin tur gör att fler företag och brancher tvingas permittera eller kanske gå i konkurs? Märkligt resonemang.

  SvaraRadera
 10. Högerösterna verkar idag bara ha personangrepp kvar av sina argument. När Svensk Näringsliv och LO båda ger budgeten 0 av 5 på studio ett kan det inte vara lett att vara hejarklack.

  SvaraRadera
 11. Hej hoppas allt är bara bra med dig

  Linda Skämtsson är våran nya Reporter och idag har hon intervjuat några av Sveriges största bloggerskor! Se intervjuen med våran reporter Linda Skämtsson på

  http://experienceno1.blogspot.com/2009/04/linda-skamtsson.html

  SvaraRadera
 12. Kan inte Mr. Opinion gå en kurs i svenska med specialinriktningen "i dessa fall ska man inte särskriva"?

  SvaraRadera
 13. Hej Anonym 20:28

  men jag har ju gått kursen - kan ju vara så att jag missuppfattade nått

  särskrivning är både enkelt och blogganpassat

  SvaraRadera
 14. Ja Östros har ju ingen chans i kampen mot Anders Borg, så här hög arbetslöshet lyckades ju aldrig Östros skapa.

  SvaraRadera
 15. Stefanie

  det är väl tur att östis inte har fått försöka, för hur hade landet då sett ut efter ett par år, men oavsett vem som hade styrt så hade vårt utgångsläge varit det samma, en kraftig världsomspännade ekonomisk nedgång

  SvaraRadera
 16. Den "satsningen" som läggs fram av regeringen är det verkligen en satsning när man dragit bort stora delar av statsbidragen sedan tidigare. Det är som att säga till någon "nu tar jag bort en hundralapp för dig" och efter ett tag komma tillbaka och säga " var så god här får du 25 kr av mig, nu var jag väll snäll mot dig". 75kr minus. Statsbidragen har varit ca 12% av kommunernas, budget 11 miljarder är knappast en satsning. 80 miljarder i satsning på de rika där kan vi ju snacka om sattsning.

  SvaraRadera
 17. "Den absolut största delen av Borgs pengar, över sju miljarder, kommer att gå direkt till a-kasseersättning. Stigande arbetslöshet leder till högre kostnader.
  Det är något Anders Borg inte kan göra mycket åt. Det är dessutom raka motsatsen till det som brukar menas med aktiv arbetsmarknadspolitik, nämligen passivt kontantstöd." -AB

  Men visst, säg gärna att det är en "satsning" när det egentligen inte är mer än en passiv automatisk reaktion på att fler blivit arbetslösa och måste få a-kassa.

  SvaraRadera
 18. Anonym

  Jag har upplevt ett antal kriser liksom ett antal socialdemokratiska och högerregeringar. När det kommer till riktade åtgärder för arbetslösa så har de i nästan samtliga fall oavsett regering varit verkningslösa. Och vad gäller den globala krisen så är den knappast något som den svenska regeringen ensam har eller kan påverka oavsett om regeringen är vänster eller högervriden. Och det är inte troligt att Socialdemokraterna hade lagt ut så mycket pengar som man nu skriker om om man suttit i regeringställning. Tvärtom hade man förmodligen hållit än hårdare i plånboken än vad nuvarande regering gör.

  SvaraRadera