onsdag 22 april 2009

Jacob Zuma Afrikas näste diktator?

Valet i Sydafrika är igång.
Efter apartheid regimens fall, och med Nelson Mandela som president 1994 såg världen att Sydafrika är nu en stor pålitlig och trygg demokrati. Tyvärr visade det sig bara bli sämre och sämre med den saken, ju längre bort man kom från Mandelas presidentperiod.

Nu får med största sannolikhet Sydafrika en president som är gift med sex kvinnor, som ordförande i Sydafrikas anti AIDS forum haft sex med en ung kvinna som han visste hade HIV och som skydd duschade han efteråt!?!?!

Korruptionsåtalet mot honom har har förvisso efter hårda påtryckningar lagts ner, och uttalanden från åklagare om nedläggningen säger att det inte under rådande omständigheter går att driva målet. Man behöver inte vara synsk för att förstå vad det betyder.

Regeringen dvs ANC som även är Zumas parti (trots att han är Zulu, som brukar stödja IFP) har lyckats med konststycket att upplösa den speciella grupp som jobbade mot korruption och organiserad brottslighet (Scorpions). De var nämligen deras undersökning som ledde fram till åtal mot Zuma.

Ska man säga något positivt om Zuma så är det att han har tydligare markerat mot Robert Mugabe.
Men tyvärr framtiden för ett Sydafrika som skall kunna räknas in i den demokratiska familjen minskar med största sannolikhet från och med idag


SvD DAGEN SDS VG Politiken riks24 LV ThT ThT HD PU DB DN DN DB VG DN VG DN DB VG SDS

5 kommentarer:

 1. This tragedy is due to the fundamental nature of the ANC - a former communist guerrilla. South Africa is on fast track towards becoming Africa's latest cleptocracy, to the probable joy for all the left-wingers of Europe and the USA. Expect no condemnations from the U.N. - these days the U.N. is an obvious forum for dictators of the world. A far cry from its origins as a forum for democracies. The 30's all over again....

  SvaraRadera
 2. Mardrömen är här med ett ANC som ser ut att få 2/3 av rösterna. Hörde Ann Linde från (S) på radion som vr nästan extatisk över ANC och Jacob Zuma som hon träffat. (S) fortsätter att samarbeta med en obskyr rörelse som ANC trots allt som händer i det partiet. Man undrar varför?

  SvaraRadera
 3. Håller med dej varför??
  det är någon gammal revolutions romantik, samt den totala oförmågan att se verkligheten, Linde tillhör de som tror att bara för att man är mot något ont, så är man god. Det synsättet har bla gett oss en inte helt okänd Usama.

  SvaraRadera
 4. ANC är ett kommunistikt parti med allt vad det innebär, De har hela tiden haft en ursäkt, och det är Nelson Mandela, när han är borta kommer det blomma ut totalt, och då blir det inte kul

  SvaraRadera
 5. Vi fär väl se, men oddsen är inte höga att det går bra, det är verkligen trist efter alla de förhoppningar som fanns kopplade till Nelsom Mandela så ser det nuut att bara gå utför

  SvaraRadera