tisdag 14 april 2009

Svensk terrorist inte lika elak?

Vi får alltid höra att ”han älskar barn” eller ”han vill inte fluga förnär” som kommentarer till om en Svensk medborgare blir anklagad för grova brott eller som i fallet Oussamma Kassir den 43 åriga Svenska medborgare som arresterades i Tjeckien 2005 och nu skall inför rätta i USA för terrorbrott, då dyker frågan upp. Går det att få en opartisk jury? Det går aldrig att få en helt opartisk jury, så enkelt är det med det.

Om nu det amerikanska rättsystemet (med sina fel och brister) anser honom skyldig så skall vi vara glada att han döms i USA och inte här. Efter en husrannsakan i hans lägenhet i Bandhagen söder om Stockholm, då han misstänktes för stämpling (planering av) terrorbrott. dömdes han för vapenbrott till tio månaders fängelse i Sverige, Då inget annat brott lyckades bevisas.

Han har sagt sig blivit utsatt för ”illa behandling” vilket gränsar till tortyr, detta är alvarligt om det stämmer, för vi skall inte själva bli terrorister för att bekämpa terroristerna. Behandlingen skall vara korrekt, straffen hårda och rättvisa, och ingen preskription enligt Svensk modell bör få förekomma när det gäller terrorbrott och liknande.


AB AB SvD SDS VG

14 kommentarer:

 1. Svensk..jo han ser väldigt svensk ut..
  Inte ens om hans släkt bodde här i 100 år så är han inte en svensk.
  Möjligtvis svensk medborgare..
  Bra att usa tar hand om detta.

  SvaraRadera
 2. var det bara jag som reflekterade över similariteten mellan den misstänkte och vissa aktörer i filmserien apornas planet???

  SvaraRadera
 3. underbart
  när du nämner det så är likheten slående

  SvaraRadera
 4. Släpp ut honom Vi svenskar vi väntar på honom med blommor Stackare!

  SvaraRadera
 5. Återkalla passet. Han är inte svensk. Ingen svensk skulle komma på iden att vara terrorist mot sitt eget folk. Det krävs en viss typ av person för det.

  SvaraRadera
 6. Haha den där killen är inte nån terrorist, kanske uppviglare i sin höjd. Jag kommer ihåg när han satt i fängelse i Karlskoga för vapenbrott som åklagaren i Sverige provade göra till terrorbrott utan att lyckas med det. Stor i munnen var han men inte fan nån terrorist. Ny kidnappas killen till Tjeckien och flygs vidare till USA av amerikaner som har rövknullat hela världen med sk.terrorlagar. Och varför. Bara för PR - inget annat. Och som bloggaren skriver så är killen ju blivit rentvådd enligt svensk lag. 2003 var det i rätten om jag minns rätt.

  SvaraRadera
 7. Så trevligt att vissa redan kommit fram till att han är skyldig till terrorbrott bara för att han ser ut som en av karaktärerna i Apornas planet. Så slipper vi liksom omaket med en rättegång.

  Tur att han inte har mustasch också, för då skulle han väl dessutom vara nazist (Hitler) eller kommunist (Stalin), beroende på mustaschstorlek.

  (Men visar det sig att han verkligen är skyldig så får han naturligtvis gärna låsas in resten av livet...)

  SvaraRadera
 8. Vad har människans utseende med saken att göra. Tycker att det här skit som folk skriver börjar likna Pol Pot regimens filosofi. Alla med glasögon dödades och sen började år 0. Hade man IQ över 80 så blev man dödad på fläcken.

  SvaraRadera
 9. Jo, det är intressant hur media gullar med islamiska terrorister så länge de har lurat till sig ett svenskt pass. Utöver de tidigare humaniserande beskrivningarna så brukar de även kallas "familjefar" eller så är det viktigt att nämna att terroristen, som t ex den s k Guantanamosvensken "spelade fotboll".

  Deras offers familjesituation eller ev folkliga intressen är däremot aldrig relevant. Detsamma gäller givetvis de som har gripits för brott mot muslimer.

  SvaraRadera
 10. Måste säga att det där med Apornas Planet var rätt kul:)

  Men om det nu visar sig att han är skyldig så kommer förmodligen Expressens Chefsredaktör (om ca 30 år) att åka till New York och bli charmad av honom för att sedan starta en kampanj för att få hem honom till Svedala där han återigen kan träffa sin 80-åriga gamla mor...

  SvaraRadera
 11. Ett stalltips: Blir han inte fälld så kommer han bli hämtad med regeringsplanet. Precis som den där grovt kriminelle typen som satt på Guantanamo. Only in Sweden...

  SvaraRadera
 12. Denna killa tror på Islam, andar, sagofigurer, fantasigubbar i månen och annat som psykiskt sjuka ser. Demoner och CIA brukar köra deras bilar med radarstyrning från hemliga centraler i USA. HaHaHa.

  Det är bara en terrorist som fick fel utbildning.

  Vi får UTbildning, han fick INbillning.
  40 år i fängelse är minimum

  SvaraRadera
 13. Yes, fällande dom! God bless America.

  SvaraRadera