måndag 6 april 2009

Klockan klämtar för Wanja

Varför är Wanja så rädd för att erkänna att hon gjort fel? Om Wanja på ett tidigt stadium hade erkänt att hon inte varit helt insatt i saken med pensionerna och att hon kanske lite väl snabbt hade skrivit på, så visst hade det blivit en storm, men den hade för henne känts som en bris jämfört med vad hon upplever nu.
Två frågor som är på sin plats är, för det första, fungerar inte hennes pressekreterare eller går pressekreteraren och Wanja helt i otakt, för det andra, är dessa bortförklaringar och egendomliga beteenden från Wanja ett desperat sätt att försöka dölja sin inkompetens?

Fast sanningen är väl trist nog att hon är inte bättre än så här, visst kan hon ha vissa egenskaper som ledare av LO som säkert kan vara bra.

Men hela idén med en chef som skall stå högs upp och bestämma är kanske helt förlegad, världen är för komplex för att en människa skall kunna överblicka alla situationer, vi kan behöva mer av ledare med visioner och sen en massa vise ledare med sina specialkunskaper, större företag är många gånger på väg åt det hållet och vi får väl se vad detta kommer att medföra för organisationer som LO i framtiden.

SvD AB AB2 AB3 DN DN2 SDS SDS2 HD SMP DN3 SDS3

2 kommentarer:

 1. Seko, Byggnads, Transport.

  Med så tunga förbund är mot sig är onkel Wanja naturliugtvis omöjlig. Slut. Hon avgår nog i morgon.

  Annars är det Ceaucescu Show.

  SvaraRadera
 2. ja eller säg så här
  det kan vara av intresse för orföranden för de olika förbunden att ha en svag ordförande för LO, hon blir då tvungen att rätta sig efter vad de vill och då bestämmer de och inte hon, så det kan finnas en möjlighet att hon sitter kvar på deras nåder och som deras marionett, vi får väl se senare i kväll eller i morgon

  SvaraRadera