söndag 5 april 2009

Mona visar på pinsam inkompetens

Det borde vara väldigt pinsamt för Mona att ena dagen stödja Wanja för att när en undersökning om partisympatier publiceras så ge Wanja silkessnöret, men saknar man som Wanja och Mona både moralisk som politisk kompass så blir så här,

Visst har jag tidigare skrivit om att Wanja bär avgå, och av rent moraliska skäl är det också vad hon skall göra, och dessutom borde gjort för länge sedan.
Men skall man se politiskt taktiskt på det hela, så är detta offentliga krig mellan två till synes rätt inkompetenta ledargestalter inom den sk socialdemokratiska ledningen, både givande och kul.

Mona har haft den goda smaken att omge sig med rätt vissna och tillsynes inte allt för smarta personer i sin närhet. Undantaget hos sossarna idag är Sahlin utan S dvs Urban Ahlin, han får ses som en både klok och driven politiker. Med honom i ledarstolen för det Socialdemokratiska partiet så kan Alliansen inte känna sig allt för säkra inför nästa val, men vem vet vad som kommer ur det här spektaklet

När Mona inte kan bedöma vad som är rätt, och vem som gör fel ens bland sina egna i den socialdemokratiska ledningen, hur skall hon då kunna leda ett land? Sen har Wanjas pinsamma piruetter i AMF affären visat på både på inkompetens och feghet, och det är inte uppskattat någon stans så självklart får det effekter på väljarnas syn på sossarna.

Det roligaste i den här affärerna är ändå att idag har socialdemokraterna ingen person med trovärdighet i sitt verkställande utskott, så det blir nog en härlig vår med interna stridigheter inom sossarna.

För Alliansens del gäller att fortsätta på den inslagna vägen, men vara på det klara med att svängningarna i de politiska sympatierna mellan blocken till Alliansens fördel har lika mycket med Vänstersidans inkompetens att göra som med Alliansen politik.

SvD SvD2 SvD3 AB AB2 AB3 DN DN2 DN3 SDS SvD4 AB4 AB5 DN4 SDS2 DAGEN

4 kommentarer:

 1. Paul, Göteborg5 april 2009 14:36

  Det är säkert en plan bakom att LOs orförande Wanja har blivit förd bakom ljuset av direktörerna, allt för att försvaga rörelsen inför valet, för storkapitalet räcker det int emed att ha lakejerna i regeringen på plats man vill en gång för alla slå undan benen på LO och krossa arbetarrörelsen helt. Mona är från Stockholm och hon har aldrig behövt känna hur en arbetare känner, då hon går i samma ledband som regeingen, därför offrar hon nu LOs ledare

  SvaraRadera
 2. Vilken larvig komemntar, varför skulle Mona Sahlin vilja förstöra för LO?

  SvaraRadera
 3. Paul, Göteborg5 april 2009 14:40

  Mona Sahlin är köpt av kapitalet, förstår du inte det, vi riktiga sossar känner inte igen oss längre i arbetarrörelsen

  SvaraRadera
 4. det var ett snabbt svar, sitter du och kollar hela tiden?

  vadå riktiga sossar? är det bara några få utvalda som får kallas riktiga sossar?
  jag har röstat vänster i hela livet men är nu trött på allt larv, och faktum är att nuvarande regering sköter sig ganska bra, det spelar väl ingen roll vem som styr bara de styr bra!

  SvaraRadera