måndag 6 april 2009

Rättvisan har segrat?

Annika Östberg har enligt uppgift överförts under dagen till Sverige
I USA har hon dömts för att ha närvarit och distraherat offren när hennes pojkvän tillika knarklangare sköt ihjäl en restaurangägare och en polisman 1981, för detta dömdes Annika till "25 år till livstids fängelse", pojkvännen hängde sig, i Sverige kan man undra om hon dömts till fängelse överhuvudtaget, det får väl representera två ytterligheter av den sk rättvisan, och ingen av dem är något att sträva efter.

Dessutom måste det system som används av många stater i USA, när anhöriga till de som i det här fallet har mördats får närvara vid en nådeansökningsrättegång, de får även agera som en part under förhandlingarna och får framföra sin synpunkter, dessa väger sedan tungt vid ett beslut, det måste betecknas som att ett kraftigt avsteg från det som vi i väst kallar rättssamhälle.

Vi har domstolar som skall utdöma straff i enlighet med lagen och straffskalor som finns och inte de straff som offren anser att förövaren skall ha.


SvD DN AB SDS DAGEN DN2 SvD2 SMP SvD3 DN3 SvD4 SvD5 SvD6 DN4 DN5 DN6 Dagen HD KB SvD DN SDS AB SvD DN

59 kommentarer:

 1. Verkligen välkomen hem till Sverige Annika.
  Till alla andra se upp om ni gör bus gör det i Sverige mvh

  SvaraRadera
 2. Vad skall AÖ till Sverige att göra?
  Hon råkar vara född i Sverige, i Hässelby, som hon lämnade i 10-årsåldern.Hon har inte bott här på snart 50 år...

  SvaraRadera
 3. "Vi har domstolar som skall utdöma straff i enlighet med lagen och straffskalor som finns och inte de straff som offren anser att förövaren skall ha."

  sa ar det bade i usa och i sverige. far du 8 ars fangelse sa ar det 8 ars fangelse, oavsett vad politker eller anhoriga tycker.

  nar du far livstids fangelse sa innebar det att lagen domt dig att sitta i fangelse tills du dor. din enda chans ar nad. i sverige beviljas/avslas denna nad av politiker som inte tar hansyn till anhorigas asikter, i usa beviljas/avslas denna nad av politiker som tar hansyn till anhorigas asikter. i bade fallen ror det sig om godtyckliga beslut. det finns ingen motsattning mellan detta och rattsakerhet eftersom det handlar om en nadeansokan for en forbrytare som domts till livstids fangelse.

  f.o. instammer jag med foregaende talare. annika deasy foddes i sverige men ar i allt vasentligt amerikan. jag ar faktiskt forvanad att hon alls ville transferera till svenskt fangelse - trodde endast att hon ville utnyttja sitt pass for att hon hellre ville vara fri i ett frammande land an sitta i fangelse i usa.

  SvaraRadera
 4. Johna Apse

  Svenska medborgare har rätt att avtjäna sin straff i Sverige enligt avtal Sverige har med de flesta demokratiska länder.

  SvaraRadera
 5. Anonym 20:11

  du har i princip fel om de Svenska förhållandena. Sedan 2006 beslutar domstol i Sverige om nåd och om att tidsbestämma livstidsstraff, dock finns en liten möjlighet att begära nåd hos regeringen.

  SvaraRadera
 6. Man borde nog skärpa synen på delaktighet i sverige så kanske folk skulle tänka sig för lite grann.

  Sen har ju alltid amerikanerna haft en märklig syn på längden av straff som nog handlar mer om business än något annat egentligen.

  SvaraRadera
 7. På DN:s förstasida idag ser man Annika Östbergs likheter med Vanja Lundby-Wedin. Anledningen till frigivningen av Annika är att hon ska ta över som LO:s ordförande. Vanja kommer att skickas till Kalifornien för att avtjäna resterande tid av Annikas straff - ett lagom straff för att Vanja varit med och skänkt bort LO:s pengar. Dock vill man nu ge Annika lite tid att förbereda sig för rollen som LO:s nya ordföranden och därför låter man Vanja hålla på ett tag till.

  SvaraRadera
 8. Inget fel på hårdare straff i Sverige men det komemr att kosta pengar, det kommer behövas fler fängelser, vakter osv. så gratis är det inte

  SvaraRadera
 9. anomym 20:29

  helt fantastiskt vilken bra idé.
  Finns det inga fler som sitter i utländska fängelser som kan likna Svenska makthavare, vi kan ju få en riktig snurr bland makteliten, det måste t ex finnas någon skummis som ser ut som Östros, förslagsvis i ett ryskt fängelse

  SvaraRadera
 10. Tja man kan ju skicka henne vidare till ett billigt rysk fängelse.

  Jag tycker det fel att ta emot henne.
  Isåfall skall hon sitta LIVET ut och inte släppas ut 3 månader enligt svenska daltstrafflagar.

  SvaraRadera
 11. Lika otrolig som glädjande nyhet! Inte en dag för tidigt.

  SvaraRadera
 12. Trist att vi ökar på mängden brottslingar :(

  SvaraRadera
 13. Ge henne först en medalj, sedan en rejäl pension och doktorshatt. Karlstads universitet behöver någon kåkfarare att sätta hatten på.

  Skattebetalare betalar när makthavarna bestämmer. Beslutet att ta hit AÖ verkar lika överlagt som hennes brott. Sverige är FANTASTISKT!

  SvaraRadera
 14. Herregud, människa. Att du vågar kalla dig konservativ. Konserativa har moral. Vad har du?

  USA är väst. Sverige är öst. Vårt så kallade "rättssamhälle" som du blint hyllar ger ett år eller två för en våldtäkt, man är ute efter fem år för mord, och vi har politiker som dömer om du är skyldig eller inte istället för en jury.

  Öppna ögonen, människa.

  SvaraRadera
 15. Johan
  Världen blir mycket lättare, och man förstår mer om man läser innantill, om du läser citatet nedan så borde du förstå vad jag menar

  "det får väl representera två ytterligheter av den sk rättvisan, och ingen av dem är något att sträva efter."

  vad betyder det?
  att jag hyllar Svenskt rättssystem?
  eller att jag är kritiskt?

  Att jag är kritisk mot det system man har i USA där brottsoffer, eller släktingar till dessa får yttra sig och vara en part vid exempelvis benådningsförhandlingar är inget konstigt alls då ett sådant system mer hör till medeltiden än nutid

  SvaraRadera
 16. Lite faktafel i originalinlägget.

  Annika vad inte bara 'närvarande' och distraherade offren. Utan hon planerade det första rånmordet. Där distreherade hon ägaren genom att låtsas hämta något i bagageluckan, varpå hennes kille sköt gubben till döds.

  Sedan gjorde hon samma sak när polisen hade stoppat dem. Låtsades leta efter körkortet, varpå killen dödade polisen. Hennes kille gömde kroppen efter Annikas vilja.

  Därefter snodde de polisbilen, och hamnade sedan i eldstrid med poliser. Annika laddade hela tiden om pojkvännens pistol.  Eller vänta nu, vi är ju i Sverige. Här är alla kvinnor oskyldiga. Aldrig att de kan göra något fel.

  SvaraRadera
 17. Östberg har ett kvivdråp och två pistolmord på sitt samvete. Visst, hon höll varken i kvivskaftet eller kramade avtryckaren, men hon hjälpte till att genomföra morden. Hon är dömd för "felony murder", en variant på "medhjälp till mord" som lägger skuld på alla som hjälpt till vid ett mord, inte bara den som rent tekniskt sett släckte livet.

  Borde vi förresten släppa Tony Olsson, tycker du? Han är dömd för Malexandermodern trots att han är helt oskyldig till dem. Det var ju faktiskt Jackie Arklöv som avrättate poliserna, Tony Olsson hjälpte bara till. Och medjälp till mord tycks ju enligt bloggägaren vara detsamma som oskuld...

  SvaraRadera
 18. Eller Helge Fossmo för den delen, han är också dömd för ett brott han inte begått. Det var barnflickan som sköt två människor i Ansiktet, inte pastorn.

  Släpp Helge fri!

  SvaraRadera
 19. Skäms svenskar eller åtminstone de svenskar som har mage att skapa en karnevals stämning för att en livstidsdömd medhjälpare till mord kommer till Sverige. Mörderskans vän forfattarinnan ska vi inte ens tala om. Som sagt varför ska mörderskan till Sverige, ett land som hon lämnade som 10 åring. Håll ett öga på henne. Hon kan göra det igen nu när hon får fritt fram.
  Håkan

  SvaraRadera
 20. Om mamman och dottern mörderskan står varandra så nära skulle man kunna tro att mamman fått dottern mörderskan på bättre tankar för så där 30 år sedan. Jag hoppas att 80 åringen också får mer välförtjänta presenter på 80 årsdagen.

  SvaraRadera
 21. Välkommen hem Annika. Du har iaf avtjänat en stor del av ditt straff för din skuld. Många som uttalar sig här vill inte ens kännas vid sin egen skit som de bär på och som naturligtvis ställer till det för medmänniskor. Du vet "grandet i din broders öga" och "din egen bjälke bekymrar dig föga" osv ..
  Jag hoppas du blir helt fri snart.

  SvaraRadera
 22. Har aldrig och kommer aldrig gå på mediabluffen om annika. Hon är och förblir en påtänd polismördare. Varför skall hon leva på svenska skattebetalare nu. Nej, hon kunde gott stannat i USA. Helst bakom galler.

  SvaraRadera
 23. Someone och Johan
  Det planerades inget rånmord, och visst hon deltog i att distrahera offren så att hennes dåvarande pojkvän kunde skjuta ihjäl dessa, men det har aldrig klarlagts att hon var införstådd med att dessa personer skulle mördas

  Johan
  Du skriver det själv, hon höll varken i kniv eller pistol, det har heller inte hävdats, det betyder då att hon inte är mördare och att hon i de flesta länder endast kunnat dömas för medhjälp till mord eller dråp, hon har nu suttit i fängelse i 28 år, hur många år tycker du man skall sitta i fängelse för medhjälp?

  Sen orkar man inte kommentera alla korkade kommentarer som skrivits till mitt inlägg, jag kan bara konstatera att det är tur att vi bor i Sverige och inte något land med godtyckliga lagar då hade dessa människor säkert stått längst fram med stenar i händerna och krävt stening för varje brott.

  SvaraRadera
 24. "det betyder då att hon inte är mördare och att hon i de flesta länder endast kunnat dömas för medhjälp till mord eller dråp, ... hur många år tycker du man skall sitta i fängelse för medhjälp?"

  ordet mord ar juridiskt definierat och definitionen varierar i olika jurisdictions. de handlingar annika deasy begick ar definierade som mord i usa, darfor ar hon en morderska. punkt.

  att definitionen ar annorlunda i sverige ar helt ointressant eftersom handlingarna inte begicks dar. att lagen ser annorlunda ut i chemlandet ar ett komplett idiotargument - varesig den tilltalade ar en svensk polismordare i usa eller en kurdisk hedersmordare i sverige.

  SvaraRadera
 25. att USA är ett stort land betyder inte att deras lagar är bra - det betyder inte att deras definition är rätt.

  Men det spelar ingen roll i det här fallet för du har fel hon är inte ens dömd som mörderska hon är dömd i enlighet med de regler som gäller "felony murder" och är en form av medhjälp till mord.

  SvaraRadera
 26. Till Mr opinion.

  Kan du inte fortsätta denna mening du börjat på. "Felony murder" när det kommer till mord på en polis, detta ger vilket straff? En smäll på handen eller livstid? Om det är livstid, varför försöker du prata bort detta?

  SvaraRadera
 27. jag blir så trött
  jag ursäktar inte Östberg på något sätt men nu är det så att hon dömdes inte för mord som mördare utan just efter regelerna om "felony murder" så vad är problemet? i USA har ingen stat den juridiska termen "medhjälp till mord" utan man har infört begreppet "felony murder" och det kallas då för mord men man döms inte som den som utfört ett mord. och visst kan man få ett hårt straff även för det.

  SvaraRadera
 28. In the United States, felony murder is generally first degree murder, and is often a capital offense. When the government seeks to impose the death penalty on someone convicted of felony murder, the eighth amendment has been interpreted so as to impose additional limitations on the state power. The death penalty may not be imposed if the defendant is merely a minor participant and did not actually kill or intend to kill. However, the death penalty may be imposed if the defendant is a major participant in the underlying felony and "exhibits extreme indifference to human life".

  http://en.wikipedia.org/wiki/Felony_murder_rule

  SvaraRadera
 29. Välkommen Annika Östberg! Jag är lättad för din och din mammas skull. Att du kan få besök av anhöriga i svenskt fängelse efter så lång tid. Jag har tänkt på din mamma och dig ibland. Ni har kämpat åt rätt håll och är starka. Du verkar ha lärt dig hur dåligt knark är och att handlingen var fel. Jag tycker ditt straff blev tillräckligt långt, med tanke på att du skött dig så bra.
  Bob Cox kom undan för lätt.

  Men jag tycker att Sverige har lite för korta straff, vid mord och våldtäkt. En våldtäkt med misshandel bör ge minst 5 år. En tonåring kan få livslångt psykiskt handikapp.

  Sverige lämnar ibland ut dömda till sina hemländer också. Jag tror att även Christine Shürrer kommer att bli utlämnad till Tyskt fängelse såsmåningom, hon fick livstids utvisning, så det jämnar ut sig ekonomiskt.

  Brottslingarnas anhöriga ska inte behöva lida alltför mycket och åka halva jordklotet för att kunna träffas.
  Annika är helsvensk. Med svenska föräldrar som skiljde sig. Hon växte upp i barndomen i Sverige. Hon fick en ny amerikansk styvpappa. Varför skulle inte Sverige efter detta långa straff (28 år)ta emot henne, enligt vissa?
  Vi vet inte ännu om USA krävt ett villkor att hon inte ska kunna få straffet tidsbegränsat.
  Hur som helst så tror jag INTE att hon är farlig.

  SvaraRadera
 30. "...hon dömdes inte för mord som mördare utan just efter regelerna om "felony murder" så vad är problemet? i USA har ingen stat den juridiska termen "medhjälp till mord" utan man har infört begreppet "felony murder"

  josses. du har begreppen helt om bakfoten. felony murder motsvarar INTE medhjalp till mord i svensk lagstiftning, det motsvaras av overlagt mord kort och gott. sla upp order felony sjalv vet ja!

  SvaraRadera
 31. Kul debatt, men jag måste säga att Mr Opinion har rätt, det går inte att direkt översätta de olika begreppen, men felony murder är om en person har deltagit i en aktivitet där en utomstående person har dödats under exempelvis ett rån, en person som har agerat utkik utanför platsen som rånats, kan dömas till mord enligt "felony murder rule" utan att ens ha sett att någon mördats. det kan inte direkt översättas med "medhjälp till mord" men är åt det hållet.

  SvaraRadera
 32. vill dock tillägga en sak till utdraget ur Wikipedia - detta utdrag säger ingenting om vad "felony murder" är. att man använder termen vid First degree murder, säger som sagt var inget om innebörden. i begreppets natur ligger att den som döms enligt begreppet, döms efter straffsatsen på själva mordet, det är i sig inget konstigt

  SvaraRadera
 33. hmmm... i stand corrected.

  SvaraRadera
 34. Av någon anledning så har kommentarerna till stor del antingen handlat antingen handlat om att hon är så dum så hon borde vara kvar i USA, eller under vilken term hon dömdes till fängelse, mitt inlägg gällde kortfattat att USA har för långa straff och vi i Sverige har många gånger för korta straff, samt att jag har synpunkter på hur vissa delar av det amerikanska rättssystemet fungerar

  SvaraRadera
 35. Märkligt att hon ens har svenskt medborgarskap längre med tanke på att hon inte bott här sedan sextiotalet.Spelar det ngn roll om modern var svensk?Hon har ju bott nästan hela livet i USA,alltså borde hon vara amerikan.

  SvaraRadera
 36. Det är helt upp till vad man vill, ingen behöver vara medborgare i det land man bor det finns folk som bott i Sverige i femtio år utan att var Svensk medborgare, ingen blir automatiskt medborgare bara för att man bott länge i ett land. om det spelar någon roll för dej så var båda hennes föräldrar svenska, de skilde sig och hon var tvungen att följa med som mamma som flyttade till USA

  SvaraRadera
 37. Är hon så oskyldig som massmedia och vänner påstår?

  http://www.samtiden.com/node/256

  SvaraRadera
 38. Opinion.

  Jo. Det planerades ett rånmord på en äldre restaurangägare. Och det var hon som planerade det.

  Kanske bra att nämna att hon 1972 knivmördare en man i hennes lägenhet också?


  Vill ni ha fall att likna med i svensk kriminalhistoria?

  Testa Malexander.


  nej, hon ska ruttna i usa.

  SvaraRadera
 39. Att de offrens anhöriga får närvara och yttra sig vid Parole hearings är mycket bra då det finns ett element av upprättelse för dem i processen.

  Det är felaktigt att dessas åsikter väger tungt vid ett beslut. Det är en nämnd ur delstatens kriminalvårdsdepartement (Board of parole hearings) som självständigt fattar besluten och det sker aldrig med hänvisning till vad offrens anhöriga uttryckt.

  Annika Maria Deasys urprungliga dom kom efter att hon accepterat ett anbud om plea bargain. Hon gjorde alltså ”bara” ett juridiskt-tekniskt erkännande, för att inte riskera dödstraff i fullföljd rättegång.

  Enligt nämndens protokoll beror avslagen i Annika Deasys fall på att hon inte givit uttryck för insikt och ansvar för sin del i morden. Tvärtom har hon, enligt nämnden, fortsatt att slingra sig.

  SvaraRadera
 40. Obegripligt att journalister och andra velat få hem denna varelse. Hur många spalter har ägnats offren?
  Varför skulle ett 28-årigt straff vara för långt? Hur länge straffas offren?

  SvaraRadera
 41. Det är medias fel, som inte kunnat rapportera Deasy historien på ett korrekt sätt.

  Had hon varit en man, hade vi inte hört några snyfthistorier alls.

  SvaraRadera
 42. "Vi har domstolar som skall utdöma straff i enlighet med lagen och straffskalor som finns och inte de straff som offren anser att förövaren skall ha."

  Ja, och hennes dom är just utdömd av en domstol. Den är på livstid. När det gäller nåd, är det inte en laglig rättighet.

  SvaraRadera
 43. MrOaiki

  Var vänlig och läs domen igen, det står 25 år till livstid, nu har det gått 28 år. Hon kan enlighet med de regler som gäller få ett tidsbestämt straff, vad är då problemet?

  Om man får tyda alla kommentarer så verkar det finnas en massa människor som har en otrolig tro på det amerikanska rättssystemet, USA har både ett bra system men samtidigt ett mycket dåligt system med bla näst intill värdelösa advokater, betalade med allmänna medel (dvs väldigt lite) som man tilldelas om man inte har råd att betala för en egen advokat. Ni verkar ha sett för mycket på TV, och där ser ju allt så otroligt bra ut och rättvisa skipas hela tiden. Men USA på film och på TV speglar inta verkligheten, men det kanske är svårt att fatta att det bara fiction.

  SvaraRadera
 44. Äntligen, stor seger för Sverige!
  Polismördaren är hemma!
  jag bli illamående av den onyanserade bilden av en brottsling som får så mycket uppmärksamhet i medierna. Ett bra tips till alla andra svenska ungdomar, åk utomlands, gör nåt brottsligt så att du blir gripen. Då kommer hela den svenska media kåren och politikerna till din räddning. Vi kommer att försvara dig till vilket pris och oavsett om du är skyldig eller ej. Du är en oskyldig hjälte i våra ögon. SKÄRPNING!

  SvaraRadera
 45. En sak till. Seroquel. Jag har personligen de mest fasansfulla erfarenheter av detta "läkemedel".

  Nu har jag fått rätt.

  http://www.expressen.se/Nyheter/1.1526776/i-usa-betraktas-de-som-cowboys-som-gor-allt-for-att-salja

  Läs sen min novell på Nattljuset: EN SANN HISTORIA.

  Rent ut sagt: Detta var ett MORDFÖRSÖK!

  http://nattljuset.blogspot.com/

  http://nattljuset.blogspot.com/

  Läs sen min dikt på Gäst hos väderleken: SEROQUEL.

  http://kraxpelax.blogspot.com/

  http://kraxpelax.blogspot.com/

  Fjuttböter. Det är Sverige, det. Så har det blivit under sossesvinens ledning, nöff nöff nöff.

  Folket ska inte ha några rättigheter, tycker sossarna. Det skall bara bÖgar och kvinnor i karriären ha.

  Folket skall vara Pamparnas gisslan.

  FY FAN!

  UT med fröken Infantil och kossan Ubu.

  Jag har fått nog. Jag inleder nu en hungerstrejk och sätter ut mitt insulin. Det är inne på andra dygnet.

  MIG kan ingen hota mer. Samsonoptionen.

  Bonus: tolkning av talet 666.

  http://winmir.blogspot.com

  http://winmir.blogspot.com

  Bonus 2:

  http://misogyn.blogspot.com/

  http://misogyn.blogspot.com/

  Bonus 3: Engelsk poesi.

  http://singleswingle.blogspot.com/

  http://singleswingle.blogspot.com/

  Bonus 4: bÖgar och sjukdom.

  http://skyddsrummet2.blogspot.com/

  http://skyddsrummet2.blogspot.com/

  Som framgår av novellen UTAN SKAM på Nattljuset:

  Detta är det skändade barnets hämnd.

  Sanningen skall komma fram. Den som inte är med mig, äremot mig.

  - Peter Ingestad, Solna

  SvaraRadera
 46. Anonym 14:04

  Återigen känns det så trist att behöva förklara att jag förvarar inte eller förringar inte Östbergs beteende och vad hon har gjort, men personligen så tror jag de flesta reagerar så att 28 år är en lång tid då hon inte höll i vapnen själv när morden begicks, samt att hon har bett om att få överföras till Sverige för att hennes åldriga mor skall kunna hälsa på henne i fängelset, det väcker nog sympatier hos de flesta.

  För min personlig del så ser jag att de 28 åren är en rätt lång tid, om man själv inte utfört morden.

  Sen tror jag du har en poäng i att alla Svenskar som åtalas för brott utomlands är antingen oskyldiga eller inte så väldigt skyldiga i mångas ögon, men det är inget typiskt svenskt fenomen

  SvaraRadera
 47. http://www.samtiden.com/node/256

  Läser man fakta, så står det klart att Annika själv mördare 3 personer, och mycket pekar på det.

  Tycker du 28 år är för mycket för en narkoman, en återgångsförbrytare, en pensionärsmördare, en polismördare. En person som inte ångrar sitt brott?

  SvaraRadera
 48. så "someone" du menar att det på din länk var sanningen och inget annat, personen var inte med och vad som gäller första mordet så har en annan person erkänt detta mord och faktiskt blivit frikänd för att denne försvarade dig i nödvärn

  Vad är det med dej, om hon inte har dömts för att hålla i vapnet och utfört dådet så spelar det ingen roll vad du vill att det hände, det har inte bevisats. vill du hålla en ny rättegång med dej själv som åklagare, så gör gärna ett försök om det gör dej lycklig

  Om du inte förstått det tidigare så är USA ett land fullt av folk som är helt uppfyllda av massa konspirationsteorier så varför inte några som tycker sig veta vad som hände vid morden som är kopplade till Annika Östberg

  SvaraRadera
 49. Someone

  Tills man är överbevisad och dömd så är man oskyldig men inte i din värld tydligen, har du ett horn i sidan till henne eller vad är problemet. menar du att man skall sitta i fängelse i 28 år för att man är narkoman?
  för att du vet lika väl som alla andra att det är inte bevisat att hon utförde morden

  Eller menar du att att vissa personer misstänker att en person har begått ett brott räcker för att sätta denna i fängelse.

  SvaraRadera
 50. Someone, du länkar till något som är rent subjektivt, utan tillräcklig eller kritisk faktabas. När dessutom längst ner i länken åklagare John Hopkins plädering är citerad, så VET man att anklagelserna om att hon mördat är just antaganden, ingenting annat:
  "That there is no reason to assume that this inmate was not the actual killer according to this. Do not refuse to believe it. Do not make the mistake of figuring that no girl could have done it."

  Jag upprepar: "no reason to assume [...] was not the actual killer", "Do not refuse to believe it", "could have done it".

  Vältalig, men fullständigt, komplett och utan tvekan inkompetent, åklagare. Tjänstefel, han borde blivit sparkad på minuten för dessa kommentarer.

  Nej, jag påstår inte att hon är Guds bästa barn. Men även i Sverige så hade hon, t o m som mördare, varit fri efter 28 år, om inget specifikt hade talat däremot, och det gör det inte.

  SvaraRadera
 51. Du använder fortfarande upphovsrättsligt skyddade bilder på din blogg, din kriminella hycklare!

  SvaraRadera
 52. Väldans vilka samhälleligapsykfall vi har här.


  Aldrig att ni skulle vara emot detta om hon, hade varit en man.

  SvaraRadera
 53. Hur okunnig är du egentligen, brottsoffren bestämmer inga straff i USA. De bestämmer ingenting, dock så tar man hänsyn till dem när det handlar om benådning. Till skillnad från Sverige, där man prioriterar våldtäktsmän och mördare framför deras brottsoffer.

  SvaraRadera
 54. Kraxpelax ta din medicin nu, du ska se att det känns bättre i morgon.

  SvaraRadera
 55. Självklart hade det varit samma sak om hon varit en man. Man känner andra som man känner sig själv, så tala för dig själv, Someone.

  Tycker du förresten fortfarande att åklagaren var objektiv och professionell?

  Det finns därutöver ingen motsättning i att försöka vårda brottslingar samtidigt som man tar hand om brottsoffren. Att det i Sverige har varit/är för stort fokus på brottslingarna och för lite på brottsoffren, är däremot en helt annan diskussion. Angående benådning så får en sådan diskussion inte ha ett enda dugg att göra med vad brottsoffren tycker. Det ger bara utrymme för skönsmässiga och rättsvidriga bedömningar.

  SvaraRadera
 56. Ett litet PS om Samtiden, som länkats ovan.

  En översiktlig koll av vad som skrivs där är att författaren till artiklarna på denna länk:

  1. Använder antydningar & icke belagda s k "fakta" och presenterar dem som objektiva sanningar.
  2. Är uttalad antiarab/antimuslim.
  3. Är extrem och kritiklös pro-Israel.
  4. Är hyfsat vältalig men därmed också lite småfarlig.
  5. Ger inte utrymme för diskussion på sajten.

  Att använda den sajten som informationsbas för sin argumentation är som att fråga taxichauffören om vilka aktier man ska köpa. Källkritik? Not likely...

  SvaraRadera
 57. Nicke:
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Annika_%C3%96stberg

  Wikipedia säger samma sak, och även om wikipedia inte är tillförlitlig så kan du använda wikipedias källor (varav de flesta är tillförlitliga.

  SvaraRadera
 58. Anonym 19:46

  Din stackars lilla Piratpartist
  du vet verkligen ingenting

  Det roliga med dej är att du gör allt för att demonisera de som inte har den rätta läran.
  Din ihärdighet visar att du inte kan så mycket annat kul för dej

  Hoppas att ditt liv blir bättre

  SvaraRadera