torsdag 2 april 2009

Matterroristernas vill att vi inte ska våga äta!

Är det frågan om storskalig terrorism mot hela svenska befolkningen? Om detta är en planerad attack på hela matindustrin så är det ingen tvekan om att det måste betraktas som en terrorhandling, vår svenska polis kan som vanligt inte säga nått om nått pga det utredningstekniska läget, och revirpinkandet hos lokalpolisen som nu blivit av med huvudansvaret har varit pinsam. Men det visar också på en dåligt fungerande polisorganisation, att det skall alltså ta dagar innan Rikskrim och SÄPO kopplas in, det är på något sätt som om det inta tas på alvar, det är ju bara mat.

Förhoppningsvis är det så att det är några galningar som oberoende av varandra tyckte detta var kul med glas i mat, och för att göra nått av sin trista tillvaro har de gått runt och lagt glasbitar i matförpackningar och tillslut blir någon form av copy cat på sig själva.
Men risken är stor att det är någon form av organiserad aktion, i och med att ingen organisation tar på sig ansvaret så skrämmer de befolkningen och visar att de kan slå till när de vill utan upptäckt. Har polisen undersökt ett eventuellt samband med matbutiksbränderna i Södertälje?

SvD DN SDS HD YA YA2 YA3 SvD2 SvD3 DN2 AB DAGEN

36 kommentarer:

 1. Det mest sannolika är att det handlar om militanta veganer. De anser sig ha rätt att använda vilka illegala metoder som helst ("Ändamålen helgar medlen"). Vi allätare har ju bidragit till mord genom att äta kött, och det måste de stoppa!

  Jag brukar använda signaturen "Frihet Under Ansvar" i mina inlägg. Det är bara när medborgarna tar ansvar som friheten och demokratin kan fungera.

  SvaraRadera
 2. Jag skulle vara intresserad av att veta VAR man nu har tänkt sig att odla vegetabilier åt all jordens befolkning om nu tanken är att man ska försöka tvinga mänskligheten att gå över till vegetarisk kost? Rimligen borde vi då hugga ner skog för att kunna odla mat i tillräcklig mängd. Hur långt har man tänkt då???

  SvaraRadera
 3. Militanta Veganer och vänsteraktivister. Mobbade barn som bara stötte på andra än högerfascister. Samma skrot och korn

  SvaraRadera
 4. hörrö Anonym. var tror du kossorna du glufsar i dig får mat ifrån? de går knappast runt och betar gräs lite på måfå.

  SvaraRadera
 5. Jaha, vi ska alltså gå över till att äta hö och kraftfoder då. Närmare 7 miljarder personer??? eller ska mat även fortsättningsvis vara ett i-landsprivilegium?

  SvaraRadera
 6. Att odla sojabönor som är fullvärdigt kött som protein går bara att odla i de varmare breddgraderna. De plantorna är också extremt hårda mot marken. De suger verkligen upp i stort sett alla näringsämnen som finns i marken. Har man odlat sojabönor på en plats går det inte att odla där på ett par år.
  Så tänk igen alla som lever på sojaprodukter. De är inte så otroligt miljövänliga som man kan tro.

  SvaraRadera
 7. Som vanligt när det gäller fundamentalister så skall alla andra ändra sig för att de är alltid de andra som har fel, kosta vad det kosta vill. När en fundamentalist tänker så tänker han bara så långt att det passar in i hans lilla världsbild, det är ju just det med att vara en fundamentalist, man tänker inte hela vägen. Glas i mat, flyga flygplan in i höghus, spränga människor i luften, det är samma sorts korta tankar som ligger bakom alla ageranden. Vi har rätt de har fel, därför skall de straffas.

  SvaraRadera
 8. Jag tycker man ska engagera sig i människor i stället, det finns barn som svälter i hjäl och som plågas på alla sätt och vis tänk på det i stället!!! Man måste själv få bestämma vad man ska äta!!!

  SvaraRadera
 9. Problemet med de som lägger glas i mat är att något fattas dem, och de kommer inta att förstå andras synpunkter

  SvaraRadera
 10. Idioterna är bokstavligt talat sjuka i huvudet och kan inte tänka normalt/logiskt som vi andra.

  SvaraRadera
 11. Det kanske vore på sin plats med grymt hård straff för idioter som sysslar med sånt här. Manuellt straffarbete i en gruva i säg 10 år, det borde avskräcka!

  SvaraRadera
 12. Det mest sannolika är att stollar som är allmänt knäppa anmäler saker för saken skull, ungeför som de som ringer till hyrevärden och klagar på allt från folk som går i trappuppgången till soporna folk slänger.

  Inte för att jag följt detta så noga men har någon _officiell_ person hittat något glas ?? Det röntgas och körs med lasrar och optiska scanners men producenterna hittar ingeting, märkligt minsann.

  Får mig att fundera på andra hysteri episoder vi ahft i detta land, kommer någon ihåg alla barn som påstods ha blivit mördade av satanister ? Var en stor grej och skrevs varje dag i media om fler och fler som "trädde fram" med de mesta absurda historierna om vad de utsatts för när de var barn.

  Hjärnan är fascinerande, skulle tro att minst 90% av det som folk rapporterar är rent strunt.

  SvaraRadera
 13. GH

  Jag har viss kunskap om hur det går till i matindustrin och visst går det att få ner både det ena och andra om man vill. men det finns även en lång distributionskedja där man kan om man vill sabotera maten, eller varför inte i själva affärerna, det är ju i och för sig mer tidkrävande och risken för upptäckt är större.

  Varför krävs en officiell person som skall upptäcka glas i maten för att det skall vara trovärdigt?

  Satanistmördade barn blev det en del larm om men trovärdigheten var mycket låg även under mediastormen, för inga barn var försvunna, så jämförelsen haltar.

  SvaraRadera
 14. Två fakta:
  Många astmatiker kan INTE äta sojabönor! Såväl sojaböna, sojaolja, sojalecitin (E322) är livsfarligt för de som är sojaallergiker, men kan också vid för stor förtäring vara det för nötallergiker! (korsreagens).

  Människans magsäck och matsmältningsorgan är gjorda för att äta blandad kost inklusive att äta kött. INTE för att äta veganmat!!!!

  Sedan en fundering - när man tittar på kartor som funnits i tidningar om VAR saker hittats, så noterar i varje fall jag att det är på orter nära där vissa högskolor och universitet finns som viss gruppering brukar agera utifrån.

  SvaraRadera
 15. En kommentar
  en vegan familj (i Umeå tror jag det var) som fick barn försökte föda sitt barn med icke animaliska mat. barnet höll på att dö och togs uttorkad in på sjukhuset mer död än levande

  SvaraRadera
 16. Någon som funderat kring detta:

  Djupfryst vara:
  När fryser man in varan, på fabrik eller i butik?
  Hur lätt är det att stoppa i glasbit i djupfryst kyckling? Går de överhuvudtaget?

  De som funnit glasbitar, har de legat i kycklingen?
  Om de är saboterat från butik kräver det att man har sönder förpackningen, det är mig veterligen bara färska varor som kanske är inplastade men oftast så är dem ju packade med maskin och därför borde de rimligtvis vara ganska lätt att upptäcka en trasig förpackning.

  "Klart vi skall äta kyckling, de är ju gott som fan"

  PS. Var i samtal med en pizza bagare, han hade varit med om de ena och de andra. En av de mest konstiga sakerna var att en kund kommit tillbaka efter att ha köpt en pizza. Den var iaf halvt uppäten, och kommer tillbaka och hävdar att denna synålen hittades på pizzan och ville ha pengarna tillbaka...
  Menar inte att alla som blivit drabbade i detta sammanhanget med kycklingen gjort liknande utan ville mest poängtera att det finns gott om idioter ute i världen och oftast så finns dem inte jätte långt i från oss.

  SvaraRadera
 17. Om nu poängen är att ge sig på folk som äter kött av olika slag så funderar man ju lite på tankegången. Man kan inte ändra en hel planets kosthållning på kort sikt. Skulle alla bli vegetarianer idag så skulle vi svälta ihjäl medans vi väntade på att grödorna växer. Var ska vi göra av alla kor och andra djur som finns redan för att göra plats för alla odlingar? Ska vi slakta dom och kasta bort köttet? Hur ska vi göra denna masslakt på ett humant sätt?

  Vi kan ju prova samma metod som används vid minkfarmar kanske. Släpp kor, höns och grisar lösa så får de klara sig eller rättare sagt dö hur som helst.

  Att ge sig på föda som även människor utan möjlighet att välja måste äta är också fel. Hur ska gamla, sjuka kanske dementa människor kunna välja? Hur ska barn kunna ta ställning?

  Strävan efter en plats där vi ska leva med vegansers vision måste få ta tid. Debatter och en sakkunnig propaganda är det som krävs, inte terroraktioner av detta slag. Sånt gör folk, läs mig, förbannad och trotsig. Tanken på att någon pillar in något i mat min son ska äta gör mig dessutom hämndlysten.

  SvaraRadera
 18. Svar till Mr Opinion:
  Den familjen var inte veganer, de var frukterianer och försökte föda upp sitt barn på avocado.
  Snacka inte illa om veganer bara för att någon förstört kyckling.

  SvaraRadera
 19. Det kunde vara vem som helst som la glas i kycklingen om det nu måste vara en person. Egentligen är det ingen som som vet vad som har hänt så jag tycker ni ska sluta anklaga veganer för detta om inte ni har några bevis.
  Orättvist att hacka på en grupp så där tycker jag. Vi lever i ett fritt land och får äta vad vi vill (om det finns utbud det vill säga) det är ingen som tvingar någon inte äta kött. Ät vad ni vill och låt andra göra det samma!

  SvaraRadera
 20. spelar ingen roll, har inte råd att köpa mat nu när arbetslösheten slagit till

  SvaraRadera
 21. Jag är nervöser ble'en

  SvaraRadera
 22. Ronnie Karlsson2 april 2009 22:12

  Veganer eller inte. Den eller de som har någon snedvriden tanke om att hindra oss från att äta dessa olika produkter pga instoppat glas, kan ju inte ha en tanke på att alla djur som slaktades och som sen får gå till spillo, har dött utan anledning. Vem har igentligen sämst tanke om djuren. Skäms på dig eller er! Är ni veganer så skall ja kalla på mördarsniglarna så dom äter er sallad......

  SvaraRadera
 23. SanityAssasin2 april 2009 22:45

  Ett samhälle får de medborgare det gör sig förtjänt av. Djur är inte mat.

  SvaraRadera
 24. SanityAssasin

  ok då är det väl dags för t ex tigrar och andra köttätare att lämna in och inse att deras tid är förbi. låter smart

  SvaraRadera
 25. Jag tycker att media borde sätta risken med glas i maten i proportion istället för att skrämma upp folk. Även om några galningar lyckas pilla in glas i en kyckling per dag så är risken att man själv drabbas försvinnande liten. Vidare är, med all sannolikhet, det värsta som kan hända att man skär sig lite i tandköttet.
  Glasbitar som är så små att man råkar svälja dem skadar inte magtarmkanalen. Självklart är det obehagligt med glas i maten, men jämfört med andra riskmoment vi stöter på i vår vardag så är detta ett minimalt hot.

  SvaraRadera
 26. vadå
  häromdagen stod det i DN att alla glasbitar kan vara farliga och i värsta fall skära sönder tarmen, allt enligt en läkare

  SvaraRadera
 27. Säkert någon religiös KD partist som tycker att allt liv ska bevaras till varje pris.

  SvaraRadera
 28. Folk som skyller på veganer är (ursäkta uttrycket) rätt korkade. Det är nämligen lika troligt som om glutenintolerantas riksförbund skulle trycka in glas i bröd.

  Veganism är en matvana inget annat. Sen finns det djurrättsaktivister, men man behöver inte vara vegan för att vara djurrättsaktivist eller tvärt om. Man kan lika gärna vara köttätare eller vegetarian.

  Men det ska mycket till för att någon av de få djurrättsgrupper som förespråkar civil olydnad skulle ligga bakom detta.
  Sveriges största djurrättsorganisation har ca 40 000 medlemmar, alltså nästan fler än miljöpartiet, vänsterpartiet och folk partiet tillsammans. De tar dock avstånd från alla olagliga aktioner. De grupper som förespråkar civil olydnad har kanske 100-200 sympatisörer om ens det så dessa grupper har inte kapacitet nog att genomföra en sådan här aktion.

  Att infiltrera flera olika slakterier, jobba i flera månader med något som anser vara både äckligt och fel för att sedan plantera glasbitar i enstaka produkter så som kyckling, falukorv och frukt. (varför nu djurrättsaktivister skulle ha något emot frukt).

  Det är helt enkelt inte troligt. Även om man bortser från att de inte har kapacitet att genomföra detta, så har alla dessa grupper tydliga regler om att ingen får komma till skada. (så även den mest kontroversiella djurrättsgrupp jag känner till tar tydligt avstånd från denna typ av aktion).

  För utom allt detta som talar emot djurrättsaktivister finns det en sak till som talar emot att det skulle vara någon politisk grupp över huvud taget. Grupper som dessa vill ha cread för sina aktioner och skulle en politisk grupp gjort detta så skulle den tagit på sej det hela vid det här laget.


  För att klargöra. Att vara sur på veganer att det hamnat glas i kyckling är lika intelligent som att vara sur på folk som inte gillar bananer för att affären hade slut på bananer när du skulle handla.

  Sen att börja anklaga djurrättsaktivister visar bara att man inte vet hur dessa grupper fungerar. Sen kan man börja diskutera om andra politiska grupper som de som eldade ner en massa affärer i Södertälje. Det är lite mer sannolikt eftersom dessa grupper kan tänka sej att skada andra människor. Men det är fortfarande inte troligt då de skulle tagit på sej ansvaret vid det här laget.

  Sen kan man misstänka konkurrenter men det är inte heller troligt då de har så mycket att förlora om det kom fram. Kriminella grupper, men då hade det förekommit hot eller utpressning.

  Skulle jag satsa pengar på något så skulle jag satsa på missnöjda anställda (i alla fall för de första fallen med frysta varor), slarv på fabriken, slarv hos offren (alltså att glasbitarna har kommit i maten vid tillagning, enskilda galningar som har triggat varandra (inte så troligt för de tidigare fallen men mycket väl för de senare med färska varor). Sen kan det även vara en del av offren som ljuger av en eller annan anledning.

  Alla dessa teorier anser jag vara betydligt mer troliga än att folk som gillar ketchup skulle ha gjort det.

  SvaraRadera
 29. Det enklaste och minst riskabla sättet att iscensätta vad som nu skett är väl att lägga i glasbitarna i konsumentledet. Ponera att en löst sammansatt grupp av människor från stora delar av landet planterar glas i sin mat och sedan larmar media.Ingen risk att människor kommer till skada och liten risk att bli påkommen med att utföra glasiläggningen. Har polisen kartlagt de som hittat glas i maten?

  SvaraRadera
 30. Detta är frågan om människor som är fanatiskt hängivna sin tro, de är ekologister eller ekosofer. De kämpar med alla medel mot normalt mänskligt beteende, de enda människor som skall få finnas till är de som är beredda på att leva i naturen på djurens vis. Ekologisterna bekämpar sina fiender med alla medel, förutom glasbitar till folket har man lagt ut gift i vargåtlar för att kasta skuld på jägare och bönder.

  SvaraRadera
 31. Satans metoder de här borde ge livstids straff hur djävla lågt kan man sjunka så man hittar på såna här idiotier nä om man hittar dom så häng ut dom med bilder o namn uppgifter satans pack ,dessutom förstör dom för oss o industrier som folk behöver för o klara sitt upphälle de här landet börjar bli kusligt laglöst o släpphänt

  SvaraRadera
 32. Det är intressant att notera att i de allra flesta fall har de fynd som gjorts, gjorts inom vanligt pendelavstånd från högskola/universitet eller filial till desamma.

  SvaraRadera
 33. Hur svårt kan det vara att sluta äta kött? Nu har ni ju fått lite hjälp på traven dessutom, var glada för det istället för att gnälla.

  SvaraRadera
 34. Jag vill bestämma själv vad jag ska äta, så enkelt är det - därför detta "gnäll". Eftersom man tydligen vill skrämma oss normala människor från att äta kan det ju vara ett gäng anorektiker som ligger bakom, eller hur?
  Men visst verkar det vara veganer så länge ingen hittar glas i grönsaker och frukt..

  SvaraRadera
 35. Om tanken med att lägga glas i kött varit att "rädda" djur så motverkar det ju hela syftet. Nu måste ju än fler djur slaktas för att ersätta det indragna och bortkastade köttet.

  SvaraRadera