måndag 20 april 2009

Muslimska diktaturer, dikterar FNs möte

Världen består inte bara av demokratier, det blir pinsamt tydligt nu inför FN konferensen om rasism i Genevé. Där flera muslimska diktaturer försöker föra upp religion på agendan, vilket bla hade kunnat göra att de nu kända Muhammed karikatyrerna olagliga och vår yttrandefrihet beskuren. Men bakom rökridåer av religion, tal om rasism och kolonialt förtryck döljer det sig som alltid döljer sig, nämligen försöken att bevara sin egen makt. Samma sak gäller för alla diktaturer i Afrika som glatt stödjer Robert Mugabe. Det är alltid lika pinsamt att se de debattörer och aktivister här i väst som inte förmår genomskåda diktaturernas agenda och till och med köper deras tolkningar om rätten att utforma sin egen version av demokrati.

FN kan verka svagt och är väl det många gånger, men samtidigt är det den plats vi kan träffas och tala med varandra, och det må vara hur sjuka diktaturer som helst men om vi inte talar med varandra så når vi heller inga framgångar. Så det viktiga är att förstå olika länders agenda och sen tala vidare med varandra. Dock finns ju en risk att diktaturerna tar över FN:s olika utskott vilket har skett i vissa fall, och då riskerar FN att i slutändan förlora sin legitimitet.

Därför är det viktigt att demokratierna samordnar sig och gör tydliga markeringar när diktaturerna försöker sätta dagordningen.

AB DN LV ThT SvD SvD DAGEN
SvD DN AB DN AB SvD DN DAGEN VG DB HD DAGEN DB DB Politiken SvD DB SvD DB

16 kommentarer:

 1. Fn måste läggas ner. Det vi kan göra är naturligvis inte lämna FN, utan detta skall göras:

  1) Starta "United Democratic Nations - UDN" där diktaturer INTE KAN vara med, förrän dom är demokratier. Nu blir det en ENAD from mot allt Islamiskt djävulskap i världen.

  2) Lägg in veto mot allting som sägs/görs/publiceras i FN, så att FN i fortsättningen inte levererar någonting alls.

  /Nizze

  SvaraRadera
 2. Håller med om att vi skall starta ett FN där enbart demokratiska nationer får vara med.

  Även demokratiska muslisma stater.

  SvaraRadera
 3. Det ät trots allt bättre att tala med djävulen än att inte ha nån dialog alls. det betyder inte att man själv skall ändra sig, men sannolikheten är större om ön liten att man når förrändring om man samtalar än om man inte gör det

  SvaraRadera
 4. Den mest rasistiske var vel presidenten i diktaturet iran. Og hva er vitsen med å slike konferanser sammen med diktaturer??

  SvaraRadera
 5. konferensen som den ser ut nu fyller ingen funktion, men FN som organisation fyller en viktig funktion

  SvaraRadera
 6. FN har vedtatt 300 resolusjoner mot Israel. Meg bekjent har enda ikke FN vedtatt en eneste resolusjon mot Palestinerne - uansett hvor grovt overtrampet har vært. FN? Forent mot hva?

  SvaraRadera
 7. Sveriges officiella ståndpunkt är nu således att rasism skall vara ett exklusivt privilegium för Israel. Det är en skändlighet utan dess like, och en kastastrof för svensk utrikespolitik, som i ett slag blottställer landet för ökad risk för terroratacker plus skarpt förvärrar den mot helt oskyldiga svenska judar riktade hotbild, som allvarlig belastar desa med ökande kostnader för skydd och säkerhet. SKAM åt folkpartiets hönshjärna Birgitta Ohlsson som i synnerhet prisat detta sabotage mot Sveriges nationella intresse.

  Alliansregeringen framstår alltmer som USA-imperialismens och den internationella sionismens lydiga lakejer. Det äör i högsta grad en fara för landets folk och säkerhet.

  Heder åt det stolta Iran som har mod att stå upp mot det porrfördärvade västerlandes hyckleri!

  - Peter Ingestad, Solna

  SvaraRadera
 8. Hördu Krax

  måste du hålla på och missuppfatta saker?
  konferensens skulle handla om rasism, inte om att eventuellt peka ut stater och göra politiska kupper, om du inte förstår att det var just det som den gode Mahmoud Ahmadinejad gjorde så hör du till de stackare som alltid tror att visst finns det något gott hos alla och de vill säker väl i slutändan, vakna och sluta dansa efter hårdföra grymma diktaturers pipa, att Israel har ett och annat på sitt samvete skulle inte konferensen handla om, inte heller att Israel vill anfalla Iran som han sa i sitt tal ar något konferensen skulle handla om.

  SvaraRadera
 9. Ni i väst vill bestämma och styra allt! Bryr mig inte ett dugg om Fn läggs ner!Fn är ju redan ägd av Usa som kan styra Fn hur de vill!

  Demokrati är skapar bara problem,nationalism och krig!! Västvärlden tror att frihet kan man uppnå bara genom demokrati, det är ju bara lögn!!

  Islam är den enda lösningen på jorden! Allt annar skapar bara problem!!

  SvaraRadera
 10. Who will survive?
  Mankind OR Islam.
  Both can't!!

  SvaraRadera
 11. Kanske kan vara intressant att läsa vad han sa:

  De segrande makterna [i världskrigen] kallar sig själva världens erövrare, samtidigt som de nonchalerar och kuvar andra nationers rättigheter genom att påtvinga dem förtryckande lagar och internationella bestämmelser.

  Efter andra världskriget gick de så långt som till att göra en hel nation hemlös, med judarnas lidande som förevändning. De skickade emigranter från Europa, Förenta staterna och andra delar av världen, i syfte att etablera en fullkomligt rasistisk regering i det ockuperade Palestina. [representanter från Frankrike, Finland och andra länder syns här resa sig och lämna salen] Faktum är att, som kompensation... [applåder, oväsen] för de ödesdigra följderna av rasism i Europa...
  [långvariga rop, oväsen] Som kompensation för de ödesdigra följderna av rasism i Europa, hjälpte de till att föra en ytterst grym och repressiv regim till makten i Palestina.

  Det är desto mer beklagligt att ett antal västliga regeringar och Förenta staterna har förbundit sig till att försvara dessa rasistiska folkmordsförövare, samtidigt som väckta samveten och världens frihetssinnade människor fördömer aggression, brutalitet och bombardemang av Gazas civilbefolkning.

  [Konflikterna i Irak och Afghanistan var] ett tydligt exempel på egocentrism, rasism, diskriminering eller kränkning av nationers värdighet och oberoende.

  Idag står det internationella samfundet inför en typ av rasism som har fläckat mänskligheten. Vid det tredje millenniets början står ordet sionism för rasism som söker falsk betäckning bakom religion och missbrukar religiösa föreställningar för att dölja hat.

  Ansträngningar, av politisk och internationell typ, måste göras för att sätta stop för sionisternas och deras anhängares övergrepp.
  Regeringar måste uppmuntras och stödjas i kampen för att få bukt med denna barbariska rasism, och försöka förändra de nu rådande internationella mekanismerna.

  Ni är all medvetna om den konspiration som vissa makter och sionistiska grupper gjort mot denna konferens... Det måste vidkännas att en bojkott mot en sammankomst som denna är en sann indikation på stöd för ett uppenbart exempel på rasism.

  SvaraRadera
 12. Har läst en annan översättning, det är vl det som är probelemet med översättningar, den som översatt sätter gärna sin världsbild på vad som sades

  en sak är dock viktig, skall vi andra stå och se på när en regom mördar och förtrycker sin befolkning, det finns ingen som kan skylla på "inre angelägenhet", allt är allas angelägenhet, ingen nationsgräns skall vara en gräns för medlidande och engagemang, det kan betyda att vi måste ingripa ibland

  SvaraRadera
 13. Flera inlägg på sista tiden har föreslaget att man borde starta ett FN där enbart demokratiska nationer får vara med. Förstår inte varför USA och Israel skall uteslutas från denna nybildning. Sedan är det något oerhört att muslimska och andra länder försöker ta över styrningen av FN från USA.

  SvaraRadera
 14. Sionisterna (precis som andra elitister i världen, beredda att offra människoliv för politisk vinning, t.ex. amerikanska CFR, Bohemian grove, Skull n bones, Bilderberger group etc) i Israel behöver kritiseras. De är ansvariga för flera folkmord, och då inte enbart på palestinier. Sionismen är sedan länge en kapad rörelse. Och dess intellektuellt hederliga kritiker tycks antingen skymfas via guilt by association, insjukna eller mördas.

  Eftersom ingen framträdande i västvärlden vågar eller kan framföra substantiell kritik (de som gör det är ju per automatik att betrakta som anti-semiter, vänster, terrorister, nazister eller dylikt) faller det istället på puppets i länder som Iran som nyttjar halvsanningar för att driva en egen högst ifrågasättbar agenda.

  Allmänheten skulle bli rätt chokerad om de upptäckte vad som pågår bakom den teater och kuliss som politiken till stor del är, bakom vilken aktörer nu stenhård driver fram global beskattning i alla dess former, nya globala SDR:s, förflyttningar av miljarder av skattebetalares pengar rakt in i fickorna på privatägda centralbanker och samtidigt piskar upp stämningen mellan folk för att driva fram fler konflikter, krig och växande rop från ett alltmer desperat folk efter den starka ledaren, den nya ordningen.

  Fascism, som elitistiska grupperingar redan lyckats driva fram i stora delar av U-världen, är nu på intåg i västvärlden. Och då med massmedia vars journalister inte är kapabla att ta ett steg ur bubblan de befinner sig i och teknik som möjliggör ett Big Brother samhälle utan like.

  www.globalresearch.ca

  SvaraRadera
 15. ojojoj
  visst är Israel ansvariga för en hel del fel och många människors död.

  men bortsett från det så verkar det mer som du är en av dessa stackare som lever sitt liv i den villfarelsen att det finns en större konspiration, lite för många Hollywood produktioner under för många nätter, ger nog den världsbilden - du måste förstå att det är bara fiction, ok visst finns det massa saker som händer, en inte finns det en större konspiration, så vakna upp och kliv ut i världen

  SvaraRadera
 16. Jan Eliasson, före detta ordförande i FN:s generalförsamling, kritiserar EU-delegaternas uttåg i en intervju med Second Opinion. "Jag har aldrig varit med om en sådan sak under min tid på FN," säger han och kritiserar att medierna inte problematiserat frågan mer. Läs artikeln på www.second-opinion.se, lyft den gärna och skriv egna inlägg.
  MVH Second Opinions redaktion

  SvaraRadera