måndag 16 mars 2009

Anna Odell och den oändliga installationen

Snacka om media exponering som Anna Odell från Konstfack får. Om hon var riktigt beräknande så kan det vara så att allt vi ser med spelad? psykisk sjukdom osv är en del i en oändlig installation som hon kan hålla på och driva i åratal. Vi vet ju hur långsamt rättvisans kvarnar mal så vi kan ju få dras med hennes installation i åratal då hon nu är misstänkt för fyra brott där visst någon kan rendera fängelse, och då kan ju även fängelsevistelsen vara en del av hennes installation. Den som lever får se.

SvD AB DN DN2

5 kommentarer:

 1. Och vem betalar advokatskostnaderna? Claes Borgström lär ju ta hyfsat bra betalt...

  SvaraRadera
 2. Angående den anonyma skribent som undrar vem som betalar advokatkostnaderna. Advokater kostar massor, det gör hela domstolsväsendet. Staten står för det mesta. Det gäller även när rånare, våldtäksmän och mördare ställs inför rätta. Det är en del av det som kallas rättsäkerhet och rättvisa. Anar jag ett ifrågasättande av detta i ditt korta inlägg? Skall man då tänka sig att folk som gör värre saker än leker psyksjuka inte ska ha rätt till försvarare av ekonomiska skäl? De har ju redan orsakat så mycket skada så de borde inte få tära mer på samhällets resurser. Eller...?

  friskytten.blogg.se

  SvaraRadera
 3. Domstolar tolkar lagen och bestämmer om en åtalad enligt lagen är skyldig och om den då kan dömas till någon form av påföljd, om man riskerar att dömas till fängelse har man alltid rätt till en sk offentlig försvarare, du kan då i princip välja vem du vill. Detta system har vi för att inte endast rika skall kunna välja de bästa advokaterna. Om man döms så skall man själv stå minst för den sk rättshjälps avgiften.

  Tycka vad man vill men systemet har fler fördelar än nackdelar.

  SvaraRadera
 4. Som konstnär blir jag så otroligt trött på klåparen Anna Odell, hur myckt publicitet skall hon få? Hon som förstör så mycket för oss som dagligen kämpar för att leva på vår konst

  SvaraRadera
 5. Konst har i någon mening ersatt religion, och i det aktuella fallet har vi att göra med en destruktiv sekt. Odell säger sig tro att när folk får se hennes verk så kommer dom acceptera hennes agerande. Dock utan att ge något stöd för sin tro. Och vad gäller hennes verk återstår bara att vänta och se. Men oavsett vad hon visar på utställningen är ju skadan redan skedd. Och folk tror ju vanligtvis inte på att konst skulle vara så viktigt att det helgar sådana medel.

  SvaraRadera