tisdag 17 mars 2009

Ryska ambassaden vill placera Henrik Dorsin på mentalsjukhus

Ryska ambassaden har blivit upprörda över Henrik Dorsins nummer ”Tingeling” under melodifestivalen, och ambassaden har i ett officiellt uttalande enligt Aftonbladet sagt

” Vi kan inte reagera på excentriciteter från några galningar vars Rysslandsfobi snarare borde placera dem på mentalsjukhus än på Globens scen”

Det är ju en gammal fin tradition i Ryssland att placera de som tycker annorlunda på just mentalsjukhus. Så om ledaren heter Putin. Stalin eller något annat verkar inte ändra mycket i det Ryska sättet att se på andra. Ambassadens utspel gjorde satiren ännu mer spetsig än vad Dorsin och Co säkert tänkt från början.
Eller i tider av konstiga konstinstallationer är kanske ambassadens utspel en fortsättning på satiren ”Tingeling”


Nöjesbladet Aftonbladet AB SvD AB DN SvD2 SvD3 SvD4 VG AB2

11 kommentarer:

 1. "HÄR KOMMER JAG VENTILERA MINA ÅSIKTER..."
  Jaha, när tänker du börja då?

  SvaraRadera
 2. Måste man skriva ut tydligt så att du förstår eller?

  SvaraRadera
 3. Men maffian var hotfull och drog ut så att numret framstod som bisarrt och konstigt. För många marxistiska anställda har ingen känsla för timing eller är möjligen ute för att provocera den ryska regeringen.

  SvaraRadera
 4. Hej hej,
  Alla versioner ( hiphop, techno,dansband & singer/songwriter ) av TINGELING som visats under Melodifestivalen finns att köpa som downloads & ringsignaler på de flesta digitala försäljningsställen, t.ex Cd-on, Telia, Tele2, Cellus m.fl.!

  SvaraRadera
 5. HPG Andersson18 mars 2009 10:31

  Vi är fler än enbart de aktiva på ryska ambassaden som önskar skicka gaphalsarna Dorsin & co på semester till asylen...

  SvaraRadera
 6. Varför skall Ryssland se en gravt rasistisk karikatyr som "humor" (i ett familjeprogram dessutom) från ett land vars politiker ständigt bjäbbar och gläfser om "hotet från öst"?

  Bildt ser ju ryssar i varenda buske och är inte sen att påpeka det. Freivalds tyckte som sina forna landsmän i lettland att ryssarna skall hålla tyst när balterna håller sina nazi-parader och skändar gravar över de som befriade oss från fascismen.

  Om israel vinner, varför inte skämta om giriga kroknästa judar då? Det var väl roligt hahahaha..

  Eller arabhatet murarna och de ständiga krigen mot icke-judar i samma land?

  Engelsmännen! Om de vinner kan vi ju skämta om koloniala ockupationssoldater tusentals mil hemmifrån och deras tortyrgulag eller om feta skinheads och fotbollshuliganer...

  SvaraRadera
 7. I Sverige är det tillåtet att sända dåliga skämt så länge de inte strider mot lagen. Allt det här pressattachén har gjort är att framställa sitt eget land som en typisk diktatur. Det är bara diktaturer som inte förstår att det är lagligt att vara smaklös, och till och med obegåvad, i media.

  Börjar man skämta om judiska kroknäsor riskerar man däremot att trampa in på olagligheter.

  /Hej

  SvaraRadera
 8. Ryska staten har ingen självdistans och räds all kritik, klart de överreagerar. Hade nån orkat bry sig särskilt mycket om det handlade om att driva med norrmän?

  Så jäkla tramsigt av ryssarna att göra politik av satir. Det är en omogen stat med dåligt självförtroende, men det är inte Svt:s uppgift att ge dem bättre självförtroende - det får de lösa själva.

  Sedan kan man tycka vad man vill om uppträdandet, men det var lika satiriskt mot ryssarna som det var mot oss svenskars uppfattning om just ryssarna.

  SvaraRadera
 9. Det var bra det, skämt ska man tåla, om det är verkligen skämt SVT ville göra. Nu väntar jag ivrigt på liknande "skämt" på temat t.ex Nobelmiddag, där stela likar hela tiden låtsas vara artiga mot varandra, medan medlemmar av kungahuset kan inte röra ett fena, dels på grund av den tunga smycken, dels att de är rädda kanske att de ska göra felsteg!
  I bakgrunden så slukar de framträdande svenska politiker i sig ryska kaviar medan överlyckliga musiker håller stämningen uppe!
  Dekadens eller parodi..finns det skillnad?

  SvaraRadera
 10. Ponera att Israel vinner i år. Vilka skämt skall man då dra i SVT inför nästa års final i Jerusalem? Något om ondsinta snåla judar som lustmördar palestinska spädbarn med fosfor? Eller om ett muslimskt land vinner, och nästa års final går i Ankara: En "skojig" sketch om våra fördomar om muslimer som terrorister med turbaner och självmordsbälten runt midjan, eller dansare iklädda burkha som blir pryglade av sedlighetspolisen? Eller om Tyskland vinner - ja, jag vet! Vi gör en "rolig" sketch med dansare i nazistuniformer från andra världskriget som marcherar fram och tillbaka över scenen och heilar - åååh, vad roligt!!

  Är det någon som tror att den sortens skämt skulle släppas fram i SVT? Nej, såklart inte, men ryssar kan man "skämta" om hur grovt, dumt, plumpt och rasististk som helst, naturligtvis.

  Den ryska ambassadörens uttalande var väl inte så snyggt formulerat (om han är korrekt citerad), men hur lät vår egen Carl Bildt då, när han i samband med Georgiens anfallskrig mot Sydossetien började jämföra ryssarna med Hitlertyskland? Var det balanserat och sakligt?

  SvaraRadera
 11. Anonym 19 mars 08:46

  Det återstår väl att se vilka eventuella skämt som vi får höra i framtiden.

  Men det är väl en otrolig skillnad på ett satiriskt inslag i ett TV programm och ett Krig där fol dör och som ursäkt använde ryssarna sig av samma typ av ursäkter som Hitler gjorde gällande Südettyskarna.

  Så kolla lite i historiaböckerna nästa gång

  SvaraRadera