onsdag 18 mars 2009

Ingen ökat hotbild – vilket struntsnack

Endast i Sverige så ”ser vi ingen hotbild”, vad är det våra politiker och vissa säkerhetspolitiska sk specialister inte ser? Att inte se någon ökad hotbild är lika fel som Per-Albin Hanssons ”vår beredskap är god”
Ryssland har tydliga maktambitioner, och är ett land med stora tillgångar, vilket innebär att om man vill så går en upprustning relativt snabbt. Lilla Sverige som rustar ner och skrotar användbar materiel i rasande tempo, har inte råd till en snabb upprustning i ett läge då hotbilden ökar snabbt. Det har sagts förut och det tål att sägas igen – vårt försvar är en försäkring precis som man har hemförsäkring, inte för att man tror att något händer, men för att klara sig om olyckan är framme.

Stoppa den rent fanatiska nedrustningen som pågår nu och inse att vi som litet land inte kan rusta upp och ner i ett rasande tempo.

Vi får väl be om hjälp hos våra grannar Norge, Danmark och Finland som har eller snart har starkare försvar än vad vi har


DN VG

2 kommentarer:

 1. Försvar?
  Det är mot politiker och presidenter och diktator som vi ska ett starkt försvar emot. De styr våra liv precis som ett par marionettdockor.

  Kan man inte ansluta sig tillsammans och göra något vettigt åt det hela istället och lösa problemen gemensamt i bästa samråd. EU är bra början till det, men inte helt perfekt, vilket det aldrig kommer bli, men man måste nog sluta att dra gränser hit och dit och säga, ditt och mitt. Idioti, innan ens tror det var frankrike och england som idiotiskt nog började en gång i tiden och dra en massa gränser åt folk i andra länder som Afrika, indien och saudiaarabien fast de säkerligen hade kommit överens om saker bättre då.

  Som jag ser de egentligen så är vi en enda jord och därmed ett enda land!

  SvaraRadera
 2. Inte konstigt att detta kom på tapeten.

  Sverige skrotade försvaret till förmån för elit-legosoldater i en framtida €U-militär som "fredsbevarande" styrkor i deras ockupationer på Balkan Afghanistan och Irak.

  Men inte minst också för att delta i NATOs kniptångsmanöver under en period då Ryssland var försvagat under rövaroligarker och utplundring. USA och övriga västmakter har installerat lydregimer militärer och snart också atomvapen runt hela Ryssland.

  Nu när Björnen är stark rik rakryggad och inte alls uppskattar att man petar med käppar kring idet kommer armestaben på att det inte är USA vi är grannar med österut utan, just det, Ryssland....

  SvaraRadera