måndag 30 mars 2009

Att göra en Wanja

Wanja har gett oss ytterligare en ”att göra …..” hon kan ju med sitt agerande lagt sitt namn till ett beteende, som funnits tidigare men inte riktigt haft något namn.
Vi har ju lärt oss vad ”att göra en pudel” betyder, och visst har Wanja gjort någon form av dvärgpudel valp men utan direkt framgång. Hon kör helt sitt eget race, där det ser ut som om hela AMF avtalet var en konspiration mot Wanja och LO.

Att inte ta något ansvar för sina handlingar, hitta en annan syndabock och att spela lurad, får väl härefter kallas ”att göra en Wanja”

För övrigt så verkar det som om all information om pensionsårtaganden osv. står i AMF:s årsredovisning och den har ju Wanja skrivit på, eller har någon förfalskat hennes namnteckning? Eller höll någon för ögonen på Wanja när hon kom till det stycket i årsredovisningen, för visst läste hon innan hon skrev på!!!?


AB DN5 DN6 DN8 SDS2 SvD4
DN.se DN2 DN3 DN4 SvD SvD2 AB AB2 AB3 AB4 SDS SMP BOT SvD3 SvD4 AB5 DN7

12 kommentarer:

 1. Håller med! :) Att spela dum verkar funka för många. Eller...spelar de eller är de dumma på riktigt. Man börjar ju undra...

  SvaraRadera
 2. När man funderar närmare så är det där med dummhet inte så långt borta

  SvaraRadera
 3. LO gör konkurs:

  "Stig Larsson, förbundsordförande för Svenska Elektrikerförbundet, uppger att hans förtroende för LO-basen Wanja Lundby-Wedin inte på något negativt sätt påverkats av den senaste tidens händelser.

  - Hon kan självklart sitta kvar."

  Och socialdemokratin utropar sig själv som segrare i Aftonbladet.

  Vilket erbarmligt skådespel!

  Vi motser närsta opinionsundersökning med stort intresse.

  SvaraRadera
 4. Det är tillåtet att vara dum, men det är dumt att bevisa att man är det!

  SvaraRadera
 5. kan lägga till ännu en "att göra ...."
  om man som Mona helt missat läget och kommer nåde fle och försent. Det kan ju kallas "att göra en Mona"

  SvaraRadera
 6. Något jag som mångårig chef inom offentlig förvaltning fått lära mig är följande: du som chef har ansvaret och kan ALDRIG skylla på andra ! Gör du det, så visar du i offentligheten ditt tillkortakommande och dina dåliga chefsegenskaper.
  Frågan är alltså vitt bredare än lite bonus- och gratifikationsdiskussioner; frågan gäller vilka chefer vi skall ha i det svenska samhället !!
  / Petrus

  SvaraRadera
 7. Petrus

  Du har helt rätt, och många gånger så har jag förundrats av vilka rent ut sagt konstiga kollegor man haft på olika chefstjänster. Lika många dåliga som bra, men det visar hur svårt det är att veta vem som passar som chef och vem som inte gör det, du vet ju inte hur personen ifråga fungerar fören du provat, och inte är det vanligt med att man låter folk göra en negativ karriär, så de blir helt enkelt kvar på den post de inte passar på, så illa är det många gånger.

  Det är ännu svårare i politiska och fackliga organisationer där olika intressen matchar fram olika chefer, det har nog mycket sällen något att gör med hur deras personliga moral är och hur de är som chefer. Men de faller mycket hårdare också, då de många gånger nått sin post på någon form av syn på andra, och ofta har de svårt att se sin egen roll.

  SvaraRadera
 8. Man kan börja fråga sig om det inte borde vara en kompetensprövning för sådana tjänster. än bara partibok och facklig karriär. Vi ger dessa magnater förtroendet att hantera våra pensions och fackpengar. då borde vi kunna kräva lite mer ansvarstänkande och kompetens. Facken går ut och kräver att staten ska ta hand omn dom arbetslösa för att dom inte har kapital. var fan tog mina fackavgifter vägen som skulle gå till sådana situationer. handlat fastigheter och bonusar. USCH!!! vilka hycklare

  SvaraRadera
 9. @ Mr Opinion

  Det du skriver är klockrent !! Gott arbete där !!

  Övrigt:

  Nästa inom LO-kollektivet att ställas till svars är chefredaktör Helle Klein, Aftonbladet.

  Läs vad Newsmill har nystat upp. Riktigt sorlig läsning om den nya aristokratin, nämligen AKADEMIKERADELN och BONUSVÄNSTERN ( Fröken Klein myntade begreppet BOMBHÖGERN, då USA med de allierade piskade diktatorn Saddam och Baath-partiet i Irak ...) !!

  http://newsmill.se/artikel/2009/03/29/aftonbladets -helle-klein-sitter-snarjd-i-lo-wanjas-miljonfallskarm

  / Petrus

  ps. Har DU koll på vad DIN chef har för fantasilön och gratifikationer/bonusar ?? Är det RÄTT CHEF du har ?? Kompetent ??! Checka och skriv här !! ds.

  SvaraRadera
 10. För egen del hoppas jag att min chef har bra lön (det är nämligen jag själv, då jag är egen konsult)

  SvaraRadera
 11. Vi måste förstå att tanten har det svårt med att läsa avtal. vilken tröst för alla LO anslutna:)

  SvaraRadera
 12. Jag anser att det mest skrämmande är att Såssarna med Måna Sahlin och med Helle Klein som draghund inte inser att det är skillnad på LO och Svenskt näringsliv. Lo har till uppgift att ta till vara meninghetens intressen och SN har till uppgift se till optimala vinster.
  Alltså, LO och dess fackpampar, till dem är det bara att säga att deras bäst före datum gick ut med Erlander!

  SvaraRadera