måndag 23 mars 2009

Ett samhälle i upplösning????

Att strunta i alla andra, att bara ta vad man själv vill ha, utan hänsyn till någon, att vara beredd att gå över lik för att få de pengar man vill ha. Girigheten vet inga gränser, men i ett civiliserat samhälle så sätter lagar och normer gränser och då kan samhället fungera. Men med tanke på senaste tidens händelser så ser det ut som om normerna har börjat komma i upplösning. John F Kennedys kända ord ” fråga inte vad ditt land kan göra för dig, fråga vad du kan göra för ditt land” har av dessa människor ersatts med, ”Hur kan jag tjäna på alla andra”

Man kan också fråga sig vad det finns för kriterier för vilka människor som får vilka tjänster i näringslivet osv, den affärsområdeschef i en svensk koncern som nu visat sig ha våldfört sig på och fungerat som hallik åt småflickor, kan ju dessutom suttit med i ledningsgruppen i bolaget beroende på hur företaget var organiserat. Hurdana beslut fattar då en sådan människa som så uppenbart har en tydligt vriden världsbild?
Har tyvärr sett allt för många konstiga människor i ledningsgrupper genom åren. Och besluten blir därefter, inte särskilt kloka

Jag kräver ingen moraliskt upprustning typ KD, men etik och moral är viktigt i alla lägen och speciellt när det gäller människor i ansvarig ställningSvD AB DN SDS HD SMP BOT DN2

13 kommentarer:

 1. Jo men det är ju så att ju högre upp du strävar och når destå mer psykiskt sjuk är du..
  Detta är ju bara ett till exempel på ett vansinne av en som tror han är gud

  SvaraRadera
 2. Visst har du delvis rätt
  det har ju visat sig att en större del av direktörer är psykopater än av resten av befolkningen. Men det betyder ju inte att alla är helt galna. Det finns en hel del mycket kompetenta och dugliga direktörer också

  SvaraRadera
 3. Det har också visat sig att en större del av de fackliga ledarna och är psykopater, liksom chefer på olika nivåer inom kommunförvaltningarna. Men alla är inte dårar. Det finns bra ledare där också.

  Sune G.

  SvaraRadera
 4. Jo det är väl så för att vilja utsätta sig för att bli chef eller någon forma av ledare så är man väl lite knäpp

  sen gäller väl den gamla devisen att man "befordras till sin egen inkompetens", vilket är riktigt ruskigt för då har alla kommit ett steg för långt och är helt enkelt fel för jobbet. uj uj uj

  SvaraRadera
 5. Det går väl kallt att räkna med att de skandaler som serveras oss varje dag numera, endast är toppen på ett isberg, därför inställer sig frågan, hur djävla illa är det igentligen och hur lurade är vi?

  SvaraRadera
 6. Arne Pettersson23 mars 2009 13:31

  Alla skandaler har sin botten i att Sverige idag är totalt avkristnat, inför kristendomsundervisning i skolorna genast

  SvaraRadera
 7. En teori om framtidens krigsföring. I boken "On killing" visar författaren att den vanlige soldaten ogärna dödar sin motståndare. Hellre vill man visa stjärtfjädrarna och därigenom skrämma motståndaren. Endast ett ytterst fåtal gillar dödandet, vilket tidigare lett till avancemang. Det är således med större sannolikhet psykopater som klättrar i den militära hierarkin, möjligen/troligen även i vanliga hierarkier.
  Lägg nu till utvecklingen av Artificiell Intelligens och krigsrobotar. Utvecklingen har gått i en rasande takt och snart kan vi nog se massproduktion av krigsrobotar.
  Det måste vara en verklig fördel för en psykopatisk ledare att slippa få sina order exekverade av "icke mördande" soldater och istället kunna beordra känslolösa robotar att sköta krigen istället.
  Den med styrredskapen kommer att kunna slå mot sin egen befolkning, i Machiavellisk anda utan att behöva oroa sig för moraliska dubier hos den menige.

  SvaraRadera
 8. "Kristendomsundervisning"

  Så nu ska vi ha kondom vid samlag och en massa pedofiler som springer runt eller du kanske inte har läst tidningen på sistone.

  Ta bort alla relegiösa puckon och inför lite moral och etik undervisning istället.

  SvaraRadera
 9. Arne Pettersson23 mars 2009 16:40

  Det är kristendomen som står för de moraliska regler vårt land en gång bygdes på och de borde gälla även idag.

  SvaraRadera
 10. Jag är ganska övertygad om att en del av de som idag har avslöjats som de girigbujar de är, betraktar sig själva som kristna så religion har inte direkt med om man har en hög moral eller ett etikst tänkande, det är istället frågan om att som "anonym 15:43" skrev, införa moral och etik i skolan och så får vi hoppas på framtiden

  SvaraRadera
 11. ansvar. den enskildes ansvar. sluta stirra er blinda på strukturer i samhället, på begreppsnivån. en person har ansvar för vad han eller hon gör. en äldre har ansvar för den yngre, den friske för den sjuke, den rika för den fattiga, osv. det är enkelt. vi har ansvar för varandra. oavsett religion, kön, statsskick. åt fanders med alla: jag kan inte kommentera enskilda fall, sedan när fanns det annat än enskilda fall? egentligen.
  när en säg 18-årig flicka, troligen i diverse underlägen (dåligt med pengar, chef-anställd osv) förmedlas att "jobba" för kunder, där våldtäkter varvas med gruppsex/gruppvåldtäkter, där chefen/hallicken sitter med och fotar... ja, då kan ni ju fundera på hur körd den här flickan känner sig. inte ens i efterhand, om chefen går i terapi och blir kristen är denna flicka riktigt fri. fy fan för folk som inte följer LAGEN.

  SvaraRadera
 12. Arne Pettersson23 mars 2009 19:16

  Just det
  Det är kristendomen som är svaret. där finns rättesnöret som alla borde följa. tänk på budprden så förstår ni

  SvaraRadera
 13. “Be the change you want to see in the world”

  -Mahatma Gandhi

  SvaraRadera