onsdag 4 mars 2009

Bor Volvos styrelse på en annan planet?

Det må vara bra att Volvo drar tillbaka sitt förslag om ökad bonus till 250 höga befattningshavare i bolaget.

Men man kan verkligen ifrågasätta styrelseordförande Finn Johnssons omdöme, dessutom anger han som skäl till det återtagna bonusförslaget följande

”– Vi anser att vårt förslag orsakat en sådan debatt både internt och externt att det stör hela arbetsläget för koncernen”

Att förslaget överhuvudtaget blev mer än en tanke är illavarslande för Volvo. Styrelsen och ledningens främsta uppgift är att leda bolaget rätt in i framtiden, då ingår att analysera nuläget och framtiden, att Volvo som alla andra företag missat att det blev en finanskris kan de inte lastas för, men hur i hela friden kan man läsa av samtiden så otroligt dåligt att man inte i tider som dessa när man säger upp mängder av anställda slänger ett förslag om utökad bonus direkt i papperskorgen. När IF Metall nu visat på att man är beredd att ta visst ansvar så blinkar alla lampor när ett sånt här förslag dyket upp, det borde en klok styrelse förstå.

Om staten går in med lån och stöd till Volvo bör man nog kräva insyn i bolagets eldnings beslut, för om ett sånt här förslag kan dyka upp, så har det säkert fattats flera andra för bolaget dåliga beslut, och kommer så att göra för framtiden. Dåligt underbyggda beslut kan mycket väl vara en av anledningarna till att Volvo lastvagnar tappar kraft nu, och skall vi vara med och betala så måste vi kunna kräva att pengarna används klokt.

SvD SvD2 DN DN2 DN2 HD SDS AB AB2 AB3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar