tisdag 3 mars 2009

Konstfack talar med kluven tunga

Så länge konstfack inte känner till vad man som elev gör eller planerar så kan de inte agera, så därför har de heller inte gjort fel när det gäller NUGs förstörelse av en tunnelbanevagn anser den utredning som gått egenom hur Konstfack agerar som läroinstitut.

Men Psykbluffen där hade de visst gjort nått fel

Så bra då behöver man inte vara orolig längre, konstfack tar tag i saker och ting.
Eller gör de det. Ju mer man läser av deras egan slutsatser av utredningen desto mer tveksam blir man
Läs följande citat

Ett av konstens syften är att inte blunda för reaktioner lika lite som reaktionerna ska vara vägledande för vilken konst vi ska ha. Det finns nu en uppenbar risk att vi drar i en kreativ nödbroms på grund av trycket utifrån. Erfarenheter från andra lärosäten när sådant här händer visar på det. Det ska inte inträffa hos oss.

Det måste ju betyda att skolan och dess ledning inte förstått den kritikstorm som riktats mot dem. Det är ju en statlig skola som utbildar elever med statliga medel, då får de faktiskt under den tiden hålla sig inom lagens ram, och skolan måste agera för detta och beivra om det ej sker.

Om personer efter tiden på konstfack vill bryta lagar etc, så är det upp till den enskilde personen, och den får då ta ansvar för det den gör. Men under skoltiden ansvarar skolan för att de ”konstprojekt” som utförs följer de lagar och spelregler vi har i samhället. Det borde inte ens för konstfacks ledning vara svårt att förstå.


SvD DN DN2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar