söndag 29 mars 2009

SD rasistiskt! Är någon förvånad?

Det är väl ingen som tror något annat än att Sverigedemokraterna är ett rasistiskt parti, visst försöker Jimmie Åkesson skaka av sig det så mycket han kan men det är inte så lätt då det är partiets grund, och utan just synen på invandrare och folk från andra länder, vad har de då gemensamt?. Nu när Sveriges radio P1 avslöjar partiets lokala distrikt med tydliga rasistiska åsikter så är väl ytterst få förvånade.

Visst lyckas de skaka fram någon stackare med ett namn som inte klingar ursvenskt som både stöder och röstar på partiet, med det finns ju alltid korkade människor, även Le Pen:s Front National i Frankrike lyckades skaka fram några araber som sa sig sympatisera med partiet, det betyder inte att partiet är icke rasistiskt parti och därmed demokratiskt.

Sverigedemokratern är ett extremt parti, som hör hemma i samma soptunna som kommunister, fascister och nazister

Dagbladet AB SvD SDS HD DAGEN

41 kommentarer:

 1. Skönt att höra att det finns ett parti som vågar säga sanningen. De får min röst i alla fall :)

  SvaraRadera
 2. "tydliga rasistiska åsikter"
  Ge ett exempel då! Eller deifiniera vad du menar med rasism.

  Man kan se det från andra hållet också:
  "Ursvenskt är bara barbariet!" citat Sveriges statsminister. Tänk om han sagt "Urarabiskt är bara barbariet!". Ok? Varför inte? Sparka på folket man leder är ok, men inte andra?

  Din lille rasist! Gasa svenskarna! De är barbarer! De är kulturlösa svin!
  Ovanstående är enligt svensk lag helt ok att offentligt uttrycka. Byter man dock ut svenskar mot judar eller araber är det plötsligt ett allvarligt brott..... Svenskar erkänns inte som en etnisk grupp. Är inte det rasism?

  All are equal, some are more equal than others...

  SvaraRadera
 3. Anonym 12:05
  du får ha vilka skumma åsikter du vill och rsöta på vad du vill - vi har ju demokrati i det här landet. man vi andra har samtidtgt rätt att tycka att du har fel

  SvaraRadera
 4. Esko

  Rasism är alltid rasism oavsett om det är en Svensk eller en Irakier som yttrar sig

  otroligt vad många det är som känner sig så hotade, vad är ni så rädda för här i Sverige?

  Ditt citat av Reinfeltd? får du nog mer visa vad det komemr ifrån om du skall ha någon trovärdighet

  SvaraRadera
 5. SR går i de etablerade partiernas tjänst som vanligt. Rasism finns i alla partier, givetvis något mer i SD. Antisemitism finns det gott om i mp och v, men det granskas aldrig. Kaliber går etablissemangets tjänst och ger sken av att bara SD hålls utanför riksdagen så slipper vi rasismen

  SvaraRadera
 6. Håller med om att rasismen finns i alla partier, men hos SD är den en av grundfundamenten det är den riktigt stora skillnaden, och om SD styrde vårt land så skulle vi få lagar som var klart rasistiska

  SvaraRadera
 7. det kritiskt granskande media borde fokusera på är snarare varför statlig radio, betald med skattepengar, infiltrerar enskilda partier för att dikreditera dem. att ingen av sveriges dags- eller kvällstidningar tar upp det visar hur likriktade dessa media är. censur i sverige vore helt bortkastat eftersom media och medborgare censurerar sig själva så effektivt.
  för övrigt har jag svårt att se det som speciellt "extremistiskt" att ifrågasätta en väldigt kostam och social katastrofal invandringspolitik. en politik som dessutom är rätt opopulär och aldrig har haft något egentligt folkligt stöd. om det är extremism så säger det mer om opinionsklimatet i det samhälle vi lever än om sverigedemokraterna.

  SvaraRadera
 8. Mr Opinion, du ville ha källa. Hela citatet lyder så här:
  "Ursvenskt är bara barbariet. Resten av utvecklingen har kommit utifrån." Det var statsminister Fredrik Reinfeldts lakoniska slutsats efter ett besök i invandrartäta Ronna i Södertälje på onsdagen.
  Källa DN:
  http://www.dn.se/nyheter/politik/reinfeldt-det-ursvenska-ar-blott-barbari-1.702742

  Jag antar att Reinfeldt syftar på arbetslösheten och kriminaliteten i Södertälje. Den utvecklingen kanske har kommit utifrån.

  Nå, kan du definiera rasism? Det gödslas ju med ordet ibland, så det vore bra att klargöra vad man menar.

  SvaraRadera
 9. Pinsamt anonym 12:41

  vadå inget folkligt stöd för invandringspolitiken? vad grundar du det på?
  klart att det görs fel, och att den kunde vara bättre, men att som vissa få för sig att vi "riktiga" svenskar är bättre än andra och att folk från andra länder är sämre är ju bara pinsamt för tänkande människor(eller det är väl det som är problemet, brist på tankeförmåga).
  Att vara stolt över sin egen nation betyder inte automatiskt att man skall tycka illa om andra.
  Sverige har sedan urminnes tider varit ett invandringsland , så vad är det med er?

  SvaraRadera
 10. Esko

  kan inte annat än att tycka att citatet låter konstigt, om nu DN citerat rätt, vad tror du han i så fall menade? att vi svenskar du och jag bara är barbarer, och att alla dagens invandrare står för kunskap osv. Det är ju så du vill få det att låta,
  men återigen, Vårt Sverige är ett litet glest befolkat land som genom århundraden har gått framåt till en hel del tack vare de personer som invandrat i landet, bland mycket viktigaste invandrargrupper för Sveriges utveckling kan nämnas vallonerna, släkten De Geer som är Valloner betraktas ju som svensk eller,

  Du vet mycket väl vad som avses med ordet rasism, om du mot förmodan inte gör det läs följande länk http://sv.wikipedia.org/wiki/Rasism

  SvaraRadera
 11. Även jag, tänker trots allt för första gången rösta på SD och vi är många sådana denna röstomgång.

  SvaraRadera
 12. Historien återupprepar sig.

  Vad man ser med SD är precis det man såg med Hitlers parti..precis såhär kom han till makten. Vi vet alla vad som hände därefter...

  SvaraRadera
 13. Varsågoda att rösta på vad ni vill

  Men vad är det egentligen som attraherar i SD.s partiprogram?????

  SvaraRadera
 14. Anomym 13:24

  Intressant jämförelse
  Många som röstade på NSDAP i Tyskland på 30 talet var attraherade av löften om jobb, om lag och ordning osv, och man valde att blunda för de mindre angenäma sidorna. Kontentan är att det gäller att tänka och ah ögonen öppna för att förstå sina val

  SvaraRadera
 15. Spion Radio (SR) använder skattepengar för att spionera och smutskasta Sverigedemokraterna.

  Istället borde de avslöja den storskaliga flyktingindustrin som tuggar i sig skattebetalarnas pengar.

  Läs dagens Svenska Dagblad t.ex, som avslöjar adressfusk och sjukskrivningsfusk.

  SvaraRadera
 16. Jo men är det någon motsättning mellan dessa reportage?

  båda pekar på flyktingars och invaderares utsatthet

  SvaraRadera
 17. SD är enligt min mening inte rasistiskt. Man accepterar människor som är svarta, muslimer osv.

  Att man sedan inte vill ha hit fler av dessa människor är en annan sak, och det är den saken de går till val på.

  Jag tycker att det är utmärkt bra!

  SvaraRadera
 18. och det är inte rasistiskt
  rasism är just att dela in människor i olik grupper, precis som du själv gjort, pga av att du är rädd ,för det du inte känner till. Vilka är då dessa människor? Danskar?, Tyskar? Ryssar? Libaneser? Sudaneser? Chilenare?

  SvaraRadera
 19. Hvis det er slik at innvandrere fra Afghanistan og Afrika har over 2000 parasitter i kroppen, og at muslimske kvinner tvinges til å bruke burka for at ektemennene slår dem gule og blå, slik Sveriges Radio avslører, må noe gjøres for å stoppe dette.

  SvaraRadera
 20. Alla "generösa" brukar av någon märkerlig anledning bo i renrasiga fina områden, där kan de ostört sitta och känna sig "humana". Om vi därför dumpar alla HIV smittade analfabeter i de här trygga/fina bostadsområdena, gärna där familjen Bonnier bor, så får vi se hur länge de står ut - he he he.

  Jag utgår ifrån att mr Opionion protesterar :)

  SvaraRadera
 21. "rasism är just att dela in människor i olik grupper, precis som du själv gjort, pga av att du är rädd ,för det du inte känner till."

  Jaha, då definierade du till sist vad du menar med rasism. Intressant definition. Det är alltså rasistiskt i sig att dela upp människor i grupper? I längden förbjudet att definiera människor som tillhörande en folkgrupp!!!? För mig är rasism när man tar det ett steg längre - att grupperna är olika värda oavsett var de befinner sig. Det står inte SD för.

  Att tjata om NSDAP är ju bara löjligt. SD har en jude i partistyrelsen..... Det är väl judehatarna från arabvärlden och inom vänsterpartiet som möjligen kan kopplas till NSDAP.

  Jag har en gnutta vallonblod i mig. Jag skulle bli jätteglad om det på nytt kom några tusen företagsamma belgare eller holländare till Sverige. Tror SD tycker samma som jag där. De Geer är väl nu helt assimilerade sedan generationer, så ja, de är svenska.

  SvaraRadera
 22. @ Mr Opinion

  Kan man förespråka en restriktivare invandringspolitik än dagens utan att vara ”rasist”? I så fall vilka argument för en sådan åsikt kan man, enligt dig, framföra utan att de är ”rasistiska”?

  Finns för övrigt ingen seriös forskare eller statsvetare som påstår att Sd skulle vara ett rasistiskt parti:
  ”Sverigedemokraterna är inte nazister eller rasister. Sverigedemokraterna är inte antidemokratiska extremister utan ett parlamentariskt parti ".

  Ur Centrum för invandrarforknings och Brottsförebyggande rådets rapport 1997, sammanställd bl.a. av Helene Lööw.


  Naturligtvis går det att hitta enstaka företrädare för Sd som utrycker åsikter som gränsar till eller är rasism, men det är absolut inte samma sak som att Sd skulle vara ett ”rasistisk parti”. Skall man hävda detta får man faktiskt visa på vad i Sd:s politik som är ”rasistiskt”! Annars är det lika dumt och oseriöst som att t.ex. hävda att ett politiskt parti ”förespråkar kriminalitet” för att det finns enstaka företrädare som har begått brott …

  Sverige har ju historiskt haft begränsad invandring av kvalificerad arbetskraft från främst närliggande länder som i hög grad assimilerats. Det är ju något helt annat än dagens omfattande asyl/anhöriginvandring från tredje världens mest underutvecklade länder och mångkulturaristiska ideologi där man vill skapa ett samhälle där människor från jordens alla hörn skall bo sida vid sida utan att ha gemensam kultur/historia och utan att ha gemensamma normer/värderingar/sociala koder/referensramar. Att man är kritisk/negativ till just denna invandring/integrationspolitik är ju inte samma sak som ”rasism” eller att man vill ha ett totalt isolerat samhälle utan någon invandring alls!

  Alla undersökningar som gjorts visar på att det inte finns något folkligt stöd för dagens invandrings/integrationspolitik. T.ex. enl. SOM-institutets undersökningar så tycker ~50% av befolkningen att det är ett ”bra förslag ta emot färre flyktingar” mot ungefär 25% som tycker det är ett ”dåligt förslag”. Cirka 80% tycker att ”invandrarpolitiken bör hjälpa flyktingar och invandrare att anpassa sig till svensk kultur och tradition” istället för ”invandrarpolitiken bör hjälpa flyktingar och invandrare att bevara sin nationella kultur och tradition”, dvs. mer assimilationspolitik än ”mångkultur”: Länk

  SvaraRadera
 23. Radioprogrammet Kaliber är bara trovärdigt om de undersöker alla politiska partiers möten eller privata fester och jämför.
  Vad skulle komma fram f ö med dold kamera i moskeer, synagogor, kyrkor och på SVT och SR och våldsgrupper som AFA?
  I Sverige har tyvärr invandringsfrågor styrts att bli tabu om de inte belyses rätt. I USA är ämnet sex mycket tabu, och i Iran att vara icke rätttrogen muslim.
  SVT och SR ska sluta kalla sig fri media. Det finns en övervikt av vänsterjournalister där. Bolaget är ett arv av politiskt (s)tyrd media och har tydligt färgat all media i vårt land. Att ha olika åsikter om invandring och att belysa svårigheter med svensk invandringspolitik är helt fel i Sverige. Ordet främlingsfientlig som antagligen en politiker myntat används för att stoppa kritik. Ordet rasist har förlorat sin betydelse i Sverige p g a missbruk av ordet. Vad nytt Kaliber i journalistiskt grepp? Unga går inte på ensidig journalistik; vi lever i verkligheten 2009 med fri media på Internet och kan bilda en uppfattning genom flera kanaler.

  SvaraRadera
 24. Brasils president skylder finanskrisen på "hvite mennesker med blå øyne".
  .
  http://e24.no/spesial/finanskrisen/article3004110.ece
  .
  Skal bli spennende å se om svensk presse reagerer på denne rasismen?
  .
  Hehehe, svaret vet vi: Å rakke ned på hvite, det er lov det!

  SvaraRadera
 25. Roger Svensson

  man kan förespråka vilken form av invandringspolitik man vill.
  Men om man vill saluföra den så får man dels motivera den och vara beredd på att folk har helt andra åsikter.

  att den som flyttar till Sverige får acceptera att i Sverige gäller Svensk lag och svenska värderingar, och om vill bli en del av det Svenska samhället så är valet enkelt, det är bara att anpassa sig, den som inte gör det får leva med att livet inte blir lika enkelt. Men detta står inte i motsättning till att Sverige som land tar emot invandrare och flyktingar

  SvaraRadera
 26. Esko

  ”De Geer är väl nu helt assimilerade sedan generationer, så ja, de är svenska”
  Enligt ditt sett att se det hela så var de inte det tidigare då för du skriver ”NU”. Vilket borde betyda att om de kom hit nu så var de inte välkomna, enligt ditt sätt at se på det hela, och man kan ju fråga sig om du med din syn på vem som skall bo här och inte borde ha vuxit upp i Sverige, med hänvisning till din Vallonska bakgrund, Du borde se själv att det inte håller. Eller är det så att de som inte skall komma hit enligt ditt förmenande är Afrikaner, Asiater, Araber, Sydamerikaner och visst är Slaverna som grupp lite suspekta de också. Men snälla Holländare med sin syn på narkotika är otrolikt mycket bättre än andra grupper?!?!?!

  Nationalismen är faktiskt ett ganska nytt påfund, till exempel så gick det bra att resa mellan länderna utan pass ända fram till mitten av 1800 talet då pass infördes vid resa mellan olika länder för att sen tas bort då järnvägen byggdes ut kraftigt och alla passkontroller försenade tågtrafiken avsevärt, inte förrän vid första världskrigets början så infördes passtvång inom Europa

  SvaraRadera
 27. @ Mr Opinion

  Nu är det ju generöst att du tillåter avvikande meningar men det har ju inget med mina frågor att göra. De var ju: Kan man förespråka en restriktivare invandringspolitik än dagens utan att vara ”rasist”? I så fall vilka argument för en sådan åsikt kan man, enligt dig, framföra utan att de är ”rasistiska”?

  Du anser alltså att mottagande av flyktingar och invandrare som inte anpassar inte utgör ett problem?

  SvaraRadera
 28. Mr Opinion verkar ju ha lite problem med läsförståelsen, läs min förra kommentar en gång till! Jag vet inte så mycket om De Geer, men jag antar att de en gång varit valloner och alltså inte svenskar. Några hundra år bakåt så. Innebär det att de inte var välkomna? Nej, var har jag påstått det? Jag har inget emot belgare eller holländare.

  Jag skrev ju för h-e att "Jag skulle bli jätteglad om det på nytt kom några tusen företagsamma belgare eller holländare till Sverige."

  Helt ärligt - en grupp som jag gärna slipper i Sverige är somalier. Skyhög arbetslöshet och en kultur som inte verkar kompatibel med vårt samhälle. Läs gärna här:
  http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=113&a=378763

  Däremot har jag inget emot ex. de skötsammare av afroamerikanerna. Lika svarta men betydligt lättare att integrera i Sverige tror jag.

  Anpassar man sig inte kan man flytta nån annanstans. Jag vet själv hur det är att bo utomlands och just därför har jag så liten förståelse för hur många invandrare beter sig här.

  Jaha, det där med passfrihet är väl bra, har vi ju nu igen med schengen. Om du inte fattar det så får folk från våra grannländer gärna invandra till Sverige för min del!

  För övrigt tycker jag du läser in väldigt märkliga åsikter hos mig utan att helt ha på fötterna. Du vet mycket litet om mig kan jag ju säga. Har själv bott som invandrare i två länder och blev lika förbannad varje gång jag kom till Sverige och träffade folk som trots åratal i Sverige knappt kunde uttrycka sig begripligt. Jag lärde mig ett slaviskt språk på 8 månader. Har papper på det. Jag var till skillnad från alla bidragstagare i Sverige motiverad och ville anpassa mig. I sverige kan ju folk leva i decennier utan att lära sig vettig svenska. Ändå har de gratis undervisning i åratal. Är du så rasistisk att du hävdar att de är för dumma för att lära sig svenska på en 3-4 år? Jag tror att många helt enkelt skiter i det. De sitter hellre i sin förort och ser på satellit-TV och umgås enbart med andra från samma land.

  FÖ Jag är inte med i något parti.

  SvaraRadera
 29. Annika Petersson29 mars 2009 18:50

  Den här Esko måste vara korkad
  förstår du inte svaret från Opinion
  Han menar ju att alla har en invandrare som förfader, och vad ger dej rätt att välja att sätta stopp nu? vem är Svensk enligt din måttstock.

  Du som har gått i skolan i Sverige, har ju tydligen lärt dej läsa skriva och hur man studerar, kul och bra för dej, det har visst hjälpt dej när du lärt dej språk i andra länder.

  Men att tro att den utan utbildning och studietradition skall kunna lära sig svenska flytande är nog en utopi, men att kräva att de gör ett försök är inte fel, men herregud människa vad är det med dej? Du verkar ju vara en berest man som bott i flera länder, de har tydligen släppt in dej och låtit dej bo i deras länder, men hade du låtit dej själv flytta in om du var invånare i det landet?

  SvaraRadera
 30. Tack Annika

  Esko varför är du så arg?

  jaha de från grannländerna är ok, och vilka länder är då grannländer, för om man läser vad du skriver så är Holland och Belgien grannländer, det kanske är så att du ser alla
  länder som grannländer utom just Somalia

  Det jag inte förstår är din ilska du verkar ju ha bott och arbetat i olika länder och det borde ha ökat din förståelse för olika kulturer, om det har ökat din förståelse sp undrar jag hur illa det var förut.

  Har själv arbetat i Holland och där pågår en debatt om Islam osv, men deras långa historia som ett land som gjort affärer med resten av världen har gjort dem mycket mer öppna mot andra kulturer än vad du verkar vara.

  Jag kan dock delvis hålla med dej på en viktig punkt, kunskapen i Svenska är central för att man skall kunna assimileras i Sverige, och ansträngningarna att lära ut och kraven på studenterna bör vara tydliga

  SvaraRadera
 31. Ordet rasist har nästan förlorat sin betydelse eftersom det använts för ofta och inte sällan på ett felaktigt sätt.
  Efter det som hänt under senare tid, t.ex. i Malmö och i London blir ordet alltmer relativiserat. Det är inte längre fråga om t.ex. SD eller någon annan grupp är rasistiska. Fokus flyttas nu till vilken grupp som är mest rasistisk. Vid en sådan jämförelse uppfattar alltfler att rasismen är betydande hos t.ex. de arabiska inflyttade i Malmö.
  Ordet rasism kan därmed sägas vara ett förbrukat ord som tillhygge i den politiska debatten. Det får snarare en motsatt effekt än användarna av ordet har tänkt sig, i synnerhet när det används av den politiska eliten och mediaeliten för att tysta kritik mot den förda politiken.
  Den som fortsättningsvis skyller någon för att vara rasist behöver nog fortsättningsvis precisera sig för att bli tagen på allvar.


  De flesta anser att politiken på området är misslyckad. Det borde ju leda till en ånger och påtaglig vilja till att rätta till missförhållandena från politikernas sida.
  Men otroligt nog framhärdar dessa att fortsätta med den misslyckade politiken.

  SvaraRadera
 32. Rasisim är rasism oavsett vem som yttrar sig och har åsikterna, Svensk, Arab, Tysk osv, boende i sitt eget land eller någon annan stans. Ordet har inte förlorat sin innebörd

  läs nedan utdrag ur FNs konvention där just rasism behandals och vad det är

  ” ...varje skillnad, undantag, inskränkning eller företräde på grund av ras, hudfärg, härstamning eller nationellt eller etniskt ursprung, som har till syfte eller verkan att omintetgöra eller inskränka erkännandet, åtnjutandet eller utövandet, på lika villkor, av mänskliga rättigheter och grundläggande friheter på politiska, ekonomiska, sociala, kulturella eller andra områden av det offentliga livet. ”

  SvaraRadera
 33. Hadde jeg vært svensk, hadde jeg stemt SverigeDemokraterna.
  Hilsen Kristiansand, Norge.

  SvaraRadera
 34. Sverige må ta et oppgjør med den politiske korrektheten.

  Dere må slutte å være så redde for å bli kalt rasister. Denne hersketeknikken ble mye brukt både i Norge og Danmark, men den virker ikke her lenger.

  Nå er det lov å fortelle at Norge taper 50 milliarder i året på innvandring:
  http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/politikk/article1348280.ece

  Politiet i Oslo sin statistikk forteller at 72,8 % av voldtektene blir begått av ikke-nordmenn. Det er 20% ikke-nordmenn i Oslo.
  http://www.dagbladet.no/nyheter/2008/04/22/533336.html

  I Sverige har dere 5 ganger så mange voldtekter i forhold til innbyggertallet, men fordi dere ikke har lov til å snakke om hvem som begår voldtektene kan dere heller ikke iverksette målrettede tiltak mot disse gruppene.

  Har ikke svenske jenter lenger krav på å gå trygt ute?
  http://baksiden.net/Sarasakenogmalmo.htm

  Det verste jeg har sett var da Aftonbladet ga 4 somaliske voldektsforbrytere ny identitet for "å ikke skape rasisme".
  http://baksiden.net/lindasaken.htm

  SvaraRadera
 35. Det var någon som har föreslagit att årsredovisningarna skulle finnas även i blindskriftformat! Det var en utmärkt idé tycker jag, då blir det inte lika enkelt att lura Wanja i framtiden, om nu hon har någon framtid som LO bas.

  SvaraRadera
 36. Vad i SD:s partiprogram är rasistiskt? Vi HAR tagit emot fler än vi klarar. Vi har ju inte jobb till de som redan kommit. Varför ta in fler till säker arbetslöshet och socialbidrag? Hur många miljoner av världens fattiga kan vi försörja på våra begränsade skattemedel? Är inte den gränsen nådd nu? SD:s medlemmar är vanligt folk ur arbetarklassen. Många, liksom jag är pensionärer som tidigare röstat på (s). I mitt fall har jag även röstat på (kd) för deras familjepolitik, som nu tagits över och förbättrats av SD. Jag vill inte ha Rosen gård över hela Sverige, därför röstar jag på SD.

  SvaraRadera
 37. Vill bara tillägga att "Roger Svensson" skriver mycket bra - som vanligt:

  SvaraRadera
 38. Till Sverige kommer de en massa olika invandrare, det kommer läkare, ingenjörer, fåraherdar, byggnadsarbetare, många av dessa har Sverige som land en mycket stor användning av, i fallet med läkaren så krävs en svensk legitimation, när en sådan är klar så har denna läkare kostat Sverige som land en bråkdel av vad en svensk utbildad läkare kostar, jag tycket alltid att det är fel att klumpa ihop folk och att generalisera, men vad jag med detta vill visa är att invandring och flyktinginvandring har flera sidor dessutom av ekonomisk karaktär.

  Du gör en tankevurpa genom att se på de negativa sidorna av invandring, att bara se på dessa gör att din bild blir helt enkelt idiotisk,

  Det finns ingen grupp som heter invandrare, det är alla olika människor med olika förutsättningar, precis som vi Svenskar, bland dem finns skurkar och banditer men även hjältar och helt vanliga människor som arbetar och inte vill någon nått illa.

  Idag står de invandrare som har haft sämst utgångspunkt ofta i ett boende i de mer utsatta områdena som Rosengård osv, de står många gånger längst ner på den social stegen, vilket gör dem till tacksamma offer, många av dem som säger ”nu får det vara nog” etc är de som står precis snäppet över de boende i Rosengård och finner att det känns bra att kunna sparka på någon annan som står längre ner på stegen.

  Vi må ha en lågkonjunktur just nu men det är helt klart utan invandrare som en del av er invandrarfientliga säger är 1,5 miljoner (när börjar ni räkna då?, var de som kom innan inte invandrare) så hade vårt land varit helt kört i botten, för vi hade haft en sådan enorm arbetskraftsbrist så vår exportindustri hade inte fungerat.

  SvaraRadera
 39. Suck. Vi har inte och kommer aldrig att få arbetskraftsbrist.

  Vidare så kan vården automatiserat och robotiseras, precis det som sker i Japan.

  Jag blir hellre torkad i rumpan av en maskin än av en medmänniska.

  Myten om arbetskraftsbrist
  En obekväm sanningen: massinvandringen

  Invandringen kostar Sverige 40 miljarder om året

  SvaraRadera
 40. Jocke Olsson3 april 2009 18:47

  Fyrvaktaren!!!

  Realtid är en skvallertidning så inte kan man ta den på allvar

  och herregud vilken pinsamt dålig koll på verkligheten, visst det beror på från när man räknar med att invandringen startade, om den startade igår så visst då har den inte hjälp, men om man backar en femtio år så är det utan tvekan så att arbetskraftsinvandringen har varit en av de grunder vi har byggt vårt samhälle på, varför tror du då att svenska företag åkte runt i Europa och rekryterade människor på löpande band, eller hände inte det???????

  SvaraRadera
 41. Okej, aldrig kanske var en retorisk överdrift. Men gamla tiders invandring var en mild västanfläkt jämfört med dagens folkvandring från syd till nord.
  Om man undantar Hansaperioden. Men förtyskningen av Sverige gick så långt, att man införde förbud mot tyska i Sthlm. Tror det står om det i en språkbok från Månpocket som jag en gång hade.

  Men om vi håller oss till dagens verklighet.

  Invandring är ett nollsummespel. Nya människor för att fylla vakanser innebär med anhöriginvandring att nya vakanser uppstår.

  Nya skolor, dagis, sjukhus, ålderdomshem, vägar, vattenledningar, elnät, och annan infrastruktur måste byggas. Det kostar offentliga medel och problemet är att flertalet invandrare
  betalar mindre i skatt än vad de får igen i form av olika skattefinansierade tjänster. I överhettade regioner som Stockholm driver invandring upp boendekostnader.

  Många lågkvalificerade jobb inom vården kan ersättas med robotar, såsom sker nu i Japan.

  Ser man tillbaka till 80-talet, så har invandringen varit för stor och även om man hade ställt krav på assimilering, så hade man inte kunnat assimilera så många som kommit.

  Nu har man inte ens försökt utan ersatt assimilering med integration och en ständigt föränderlig mångkulturalism.

  De moraliska skälen för asylinvandring av dagens omfattning är svaga. De flesta saknar id-handlingar och därmed antagligen asylskäl. En stor del återvänder till landet de "flytt" från
  på semester. Tänk om judiska flyktingar semestrat i Nazityskland.

  Mot bakgrund av en växande arbetslöshet av 30-talsproportioner, så kan du väl inte på fullt allvar mena att vi behöver arbetskraftsinvandring?

  Den öppna och dolda arbetslösheten ligger på en 1,5 miljoner. Skall de människorna aldrig tillbaka i produktionen?

  Beträffande nativitet, så är låg sådan inget problem, eftersom gamlingarna dör ut, och det blir färre pensionärer i framtiden på grund av låga födelsetal. En naturlig balans uppstår.

  SvaraRadera