fredag 6 mars 2009

Mugabe försöker återigen bli av med Tsvangirai

President Mugabe försöker bli av med Morgan Tsvangirai. Det är allt för otroligt att Tsvangirais bil blir påkörd av en lastbil och hans fru blir dödad av en ren slump, detta är med all säkerhet ett mordförsök på Tsvangirai beställt av Mugabe själv. Mugabe och situationen i Zimbabwe har för länge sedan passerat den gräns där det borde vara ok med en intervention för att rädda landets befolkning från den sinnessjuke Mugabe och hans hantlangare.
Det är brått, landet som en gång var Afrikas kornbod är idag helt beroende av hjälp utifrån för att befolkning inte skall svälta ihjäl, Mugabe har helt slagit sönder ett land som hade en mycket ljus framtid.

Varför gör då ingen något åt detta?
Jo en anledning är att Mugabe är gammal kommunist och då är det ingen som demonstrerar eller vill ordna bojkotter, så Mugabes brott blir inte tillräckligt belysta.
En annan anledning är att fler av grannländerna styrs av mer eller mindre suspekta personer som är rädda för att kan bli den nästa som fallerom Mugabe skulle falla, så de tycker att det är bättre och spela med i det absurda spelet där allt är så bra, aids botas med lök, TBC epidemier har aldrig ägt rum, osv.


DN AB SvD SDS HD DN2 SvD2 AB2

6 kommentarer:

 1. Din slutsats låter trolig - hur kan en premiärminister ha så dåligt skydd att en lastbil ska kunna ramma hans bil. Osannolikt..

  SvaraRadera
 2. Bor delvis i Sydafrika och följer politiken i Sydafrika och dess grannländer.
  Är helt benägen att hålla med dig.

  Det här är åter igen en sätt från Mugabe att få total kontroll över Zimbabwe.

  SvaraRadera
 3. Verkar som om MDC påstår att det var en olycka, finns väl ingen anledning att misstro dem?

  Hur stor del av den bilfarande befolkningen i Zimbabwe har varit med om en olycka? Det är viktigt att veta innan man påstår att det är "alltför osannolikt" att Tsvangirai skulle vara det.

  SvaraRadera
 4. Jonas

  var inte så blåögd

  nuförtiden är det inte många som drabbas av just trafikolyckor det är väl den enda positiva utvecklingen i landed, men orsaken är inte lika positiv, det finns nämligen nästan inga drivmedel.

  Om det då är så att den enda trafikolyckan drabbar Morgan Tsvangirai finns det minst sagt fog för att bli fundersam, om Mugabe vill att Tsvangirai skall dö i en trafikolycka så är just påängen att det skall se ut som en trafikolycka, annars är det ju bara att döda honom på nått annat sätt (Tsvangirai har ju fler än en gång både blivit svårt misshandlad och fängslad av Mugabes hantlangare).

  MDC har visat en otrolig vilja att ett maktövertagande skall ske fredligt och demokratiskt, deras försiktighet här är i samma linje, vilket måste berömmas, men risken att de har fel är tyvärr mycket stor.

  SvaraRadera
 5. Jag är öppen för möjligheten att det rör sig om ett attentat, men jag förstår inte resonemanget om att det skulle vara speciellt osannolikt att just Tsvangirai skulle råka ut för en tragisk olycka.

  En svårförklarlig omständighet är ju varför föraren stannade på platsen istället för att smita (vilket ju en attentatsman borde gjort). Vidare cirkulerar ett rykte om att lastbilen tillhör amerikanska regeringen, om så är fallet så verkar ju attentatsteorin något mindre sannolik.

  SvaraRadera
 6. Om det på grund av drivmedelsbrist är mycket ovanligt med trafikolyckor så är det med tanke på Mugabes tidigare historia av att förfölja Tsvangirai mycket sannolikt att det är just ett attentat. Enligt nya uppgifter så tror även Tsvangirai att det är just ett attentat och MDC komemr att göra en egen utredning av olyckan

  SvaraRadera