tisdag 17 mars 2009

Påven! du hade ju lovat att försöka lära dej

Om det inte vore så tragiskt så är Påvens och Vatikanens klavertramp riktigt roliga
Påven hade ju lovat att titta på Internet i framtiden, det skulle ju finnas så mycket bra information där. Men det glömda han lika fort som han sa det, gubben är ju gammal så man kan kanske inte begära för mycket.
Nu tycker han att kondomer inte är bra mot Aids utan de kan till och med förvärra problemet.
Det är ju bara tröttsamt vilken idioti, vi får väl snart Påvens grönsakssoppa mot Aids, receptet har visst Sydafrikas förre hälsovårdsminister Manto Tshabalala-Msimang, hon som förslog rödbetor och vitlök mot sjukdomen.


SvD SvD2 DAGEN KB VG BOT AB POLITIKEN SvD3 AB2

15 kommentarer:

 1. Man tycker ju att katolska kyrkan själva snart borde inse att Påven är en belastning, och åtminstone dra en kondom över huvudet på honom eller något, så att de i alla fall får tyst på honom.

  SvaraRadera
 2. Ser inte den där höga mössan han har på huvudet i bland lite ut som just en kondom

  SvaraRadera
 3. Det är väl såna här stolligheter som framtida skolelever kommer att fnissa åt. "Tänk så knäppa idéer det fanns!"

  De som drabbas idag lär dock inte fnissa.

  friskytten.blogg.se

  SvaraRadera
 4. Men nu handlar det om de sexuella vanor som finns i södra afrika. Hade de haft andra vanor skulle inte AIDS spridit sig så snabbt. I europa är det inte likadant

  SvaraRadera
 5. På vilket sätt menar du att du är konservativ?
  Om man är konservativ bör rimligen inte kondomer vara ett alternativ. Det är ett modernistiskt påfund som undergräver alla goda värden, och själva respekten för relationer och människovärdet. För att inte tala om att det bagatelliserar sexualiteten. Så nå, på vilket sätt är du konservativ?

  Allt gott!

  SvaraRadera
 6. Har ett förslag till bloggaren: åk gärna till denna Hennes&Mauritz fabrik i Bangladesh/Pakistan där tjejerna som arbetar där våldtogs och sexuellt trakasseras av sina chefer, och dela ut kondomer!
  Tror att de tjejerna kommer uppskatta det, efteråt kommer de sjungande uderlåtas allt som de kåta H&M bockar ville..

  SvaraRadera
 7. Minutz3
  Du skall ju vara intresserad av att diskutera politik. Då bör du veta vad konservatism står för, personligen betraktar jag mej som modern liberalkonservativ, men att skriva det förvirrar bara för de flesta. Så mitt ställningstagande för kondomer bygger på min syn om människans rätt till egna val, enkelt va?

  SvaraRadera
 8. Anonym 20:18
  För det första så äger H&M ingen fabrik i Bangladesh/Pakistan (ett land som inte finns)
  H&M har deltagit seriöst i Globalt Ansvar hos UD sedan starten för över tio år sedan och nu inom FN:s Global Compact sedan 2001. H&M är sedan 2005 deltagande företag i Fair Labor Association (FLA)
  Jag är övertygad om att H&M ser mycket alvarligt på om det sker våldtäkter på personal i fabriker de gör affärer med. De är i enlighet med de organisationer som jag nämner ovan tvungna att reagera.

  Sen finns ju ingen anledning att kommentera ditt övriga svammel

  SvaraRadera
 9. Anonym 19:19
  Vilket rasistsnack,
  Vi har hela tiden haft tillgång till kondomer i Europa, så vad är din poäng??

  Visst har det i delar av världen cirkulerat sjuka idéer såsom att om man har aids så botas den om har sex med en oskuld. Men kombinationen upplysning/utbildning tillsammans med fria kondomer skulle rädda generationer. Zimbabwe med över en miljon föräldralösa barn vars föräldrar dött i aids skulle varit mycket gladare och haft en större chans att överleva om deras föräldrar fått tillgång till kondomer

  SvaraRadera
 10. Den egentliga skurken i dramat är misär som knappast Påven&katolska kyrkan kan lastas för!
  Istället är det nyliberala ideer som kastar människor i fattigdom och förfall! Men knappast att du är intresserad av att kritisera/ändra systemet, som för övrigt ser kyrka som hinder på sin väg mot kontroll över människor!
  Annars, hur skulle du förklara att i Washington/USA/ 5% population är smittade med Hiv/Aids, mer än Uganda/stat i Afrika/, trots tillgång till kondomer!
  Dina förklaringar är ju ren svammel..

  SvaraRadera
 11. Anonym 22:28
  Katolska kyrkan är inte ansvarig för aids men är ansvarig till att aktivt motarbeta en av de få metoder som finns att skydda sig mot just aids

  Du har rätt i att de totalitära system som styr många av just Afrikas stater också försvårar en aktiv politik mot aids.

  Däremot har du fel om antalet smittade i Uganda, landet var en av de länder som tidigt upptäckte aids och har trots allt försökt motarbeta sjukdomen, trots detta är ca 12% av befolkningen sjuk i hiv/aids

  SvaraRadera
 12. Det är väldigt enkelt: avhållsamhet=ingen Aids.

  SvaraRadera
 13. visst stämmer det
  men det funkar inte
  så i den riktiga världen så får man hitta på nått annat, t ex kondomer

  SvaraRadera
 14. Naturligtvis är kondomer lösningen om man begränsar HIV/Aids-problemtiken enbart till något medicinskt. Påven är vidsyntare och mer långsiktig än så.

  SvaraRadera
 15. Man kan ju inte annat än att uppmana även dej att kliva ut i verkligheten.

  Hiv/aids är ett medicinskt problem precis som smittkoppor var en gång i tiden, fram tills man hittat ett vaccin eller annat botemedel så är kondom ett mycket bra metod att skydda sig.
  Anledningen till att hiv/adis är problematiserat av Vatikanen är pga att smittan är sexuellt överförbar, de är ju inte mer än människor de heller, så det känns säkert bra för Vatikanen att kunna predika avhållsamhet när de själva är förbjudna att ha sexuellt umgänge.

  SvaraRadera