onsdag 11 mars 2009

Fattig stat höjer skatten

Varför höjs skatten?
Om målet är att få ner koldioxidutsläppen, så finns en otrolig enkel väg att gå, inför en enorm rabatt på elbilar, inte någon struntsumma som 15 000 utan en rejäl dos som t ex 150 000. då kommer vi få effekt, om det är det man vill uppnå.

Visst är tiderna långt ifrån bra nu och det kan bli kostsamt, men här kan man ju slå två flugor i en smäll, villkora lån till SAAB och Volvo så de får fram elbilar även de, och då svenskarna trots allt vill köpa bilar gjorda i Sverige så borde de sälja som smör i solsken samt ge bilmärken tillverkade i Sverige förhoppningsvis ett försprång.

Att bara höja skatten på sånt man vill bli av med är en mycket långsam väg att gå, de flesta svenskar kommer att köra vidare i sina gamla bensin och dieselbilar då nya bilar faktiskt är dyra, och har man dessutom blivit av med jobbet sp inte blir det lättare.

Att som MP verkar vilja att helt enkelt få ner vårt reande och vårt internationella handelsutbyte, är en mycket farlig väg att gå, resandet och internationell handel är en av de största fredsskapande åtgärder vi sett över huvud taget..

DN

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar