fredag 13 mars 2009

Visa konsumentmakt - lämna SEB

Eftersom SEB:s ledning och styrelse verkar vara totalt utan fingertoppskänsla då man vräker ut löneförhöjningar och pensionsårtaganden utan dess like till ledningen i dessa uppsägnings och lönesänkningstider. Så bör man ställa sig frågan om det inte är så att samma dåliga känsla för läget kan vara en stor del av SEB:s förluster.

Med en jakt på extrem avkastning drev ledningen igenom riskabla beslut om att bland annat gå in hårt i Baltikum, med idag känt resultat, och vem får betala för det misslyckandet, ja tydligen inte ledningen, det blir väl kunderna som får sämre villkor och om det går riktigt illa så får vi alla betala för att rädda banken.

Det är kanske dags att tänka på om ledningen är kompetent eller inte, detta gäller både ledning själv dess aktieägare och framför allt bankens kunder.

Om jag var kund i banken så hade mina konton och depåer blivit flyttade till annan bank idag.


Aftonbladet AB2 SvD SvD2 SvD3 SvD4 SvD5 AB3 DN SvD5

3 kommentarer:

 1. Jag instämmer och är glad över att det är fler än jag som reagerar.
  Jag är nästan - bara nästan - chockad över fräckheten de visar i denna lågkonjunktur när hela landet (och resterande världen) går på knäna. Skämmes tamme fan!

  SvaraRadera
 2. Viktigast är att de som är skyldiga SEB pengar tar lån hos andra banker och amorterar sina skulder till SEB.

  Det är ju bankens låntagare som skyfflar in ränta i banken.

  SvaraRadera
 3. De gillar inte kommunister, undrar varför de vräker in vattenmassor som översvämmar kvarnarna?
  Ett hånflin rakt i ansiktet och spott och spe och tji fick vi - och betala för deras vårdslösa förluster och besinningslösa roulettespel med andras pengar skulle vi, tyckte dom allt, mannen på gatan skulle förr i tiden ha sagt: - De tigger tamejfan stryk.

  SvaraRadera