tisdag 3 mars 2009

Socialdemokraterna och Wallenberg

Att den fattigare delen av Wallenberg släkten, dvs den del Raoul hörde till, nu säger sig inte ha fått gehör på sina böner om hjälp från gamle Marcus och övriga i den rikare delen av släkten, kan väcka en del misstankar om att det nog kan ligga något i det hela, den rika delen av familjen har alltid månat om att ha goda relationer till makten i Sverige, och makten var ju vid denna tid Socialdemokratiska partiet, det var säker en klok taktik för att ifred kunna utveckla sin företagssfär. Dessa kontakter gjorde nog att Marcus m fl inte drog allt för hårt i de trådar han trots allt som stor industrimagnat hade, då regeringens brist på engagemang och agerande var allt annat än stort, så ville man inte stöta sig med regeringen, utan ville hålla kanalerna in i den politiska maktens korridorer öppna.

Men störst ansvar ligger självklart på de som styrde på den tiden och framför allt på Östen Undén, som det ser ut idag offrade han faktiskt en hjälte till förmån för, ja vadå? Inte hade vi något handelsutbyte med Sovjet att tala om, nej det var nog mer en fråga om feghet och undfallenhet.

läs även mitt tidigare inlägg om detta

http://asikteromallt.blogspot.com/2009/03/utrikeminister-unden-offrade-raul_02.html

SvD SvD2 DN

1 kommentar:

  1. Noterar att du är den enda som bloggkommenterat DN:s artikel. Tråkigt att intresset inte är större... Läste rapporten (UD 00.203) som den svenska sidan släppte 2000, jag tycker det är omöjligt att dra någon annan slutsats från alla trovärdig vitnessmål och övriga omständigheter än att Wallenberg levde flera decinner efter -47. Trovärdiga vittnen säger sett W så sent som på 70-talet. Nog är det en skam att Sverige inte gjorde mer.

    SvaraRadera